lauantai 17. maaliskuuta 2018

Nostalginen arabitamma Juksulaan

Vasta pääsin suurtallihaaveeni ja Bellisenten mainitsemaan, niin heti törmäsin Keskustan foorumilla myynnissä olevaan, ikivanhaan Bellisenten kasvattiin! Mahtava nähdä, että niitäkin on vielä elossa! Nostalgiahuuruissani en tietenkään voinut vastustaa kiusausta, vaan tarjouduin ottamaan usealla omistajalla kiertäneen tamman itselleni säilöön. Niinpä olen nyt Khalilah Zaira BLS:n onnellinen omistaja!

Zaira on syntynyt vuoden 2009 lopulla, mutta uskaltaisin väittää sen syntyneen takautuneesti. Kun aloitin Bellisenten yhtenä omistajana 2009-2010 vuodenvaihteessa, pidimme heti alkuun ison kasvattimyynnin. Todennäköisesti Zaira on myyty tuossa myyntipläjäyksessä. Varma en tietenkään voi olla, kun ei tästä mitään kirjallisia todisteita ole netin syöveireihin jäänyt vaan tieto on pelkän muistini varassa.

Bellisentessä rodut oli jaettu meidän omistajien kesken ja kukin keskittyi erityisesti oman vastuurotunsa kilpailuttamiseen ja jälkikasvuun. Arabit olivat yksi minun vastuuroduistani ja Zairan emän T.H. Yasafeenan muistankin tuolta ajalta hyvin. Pystyn jopa mielessäni näkemään tammalla olleen kuvan! Saatan tosin muistaa väärinkin, sillä hevoselle ei löydy enää mitään sivuja netistä. Pikainen goolailu kertoi sen sijaan, että muistin ainakin Yasafeenan kilpailutason oikein (re 120cm)! Yasafeena oli Tuuliharjan kasvatti, ja koska fanitan/fanitin Tuuliharjaa, tykkäsin kovasti Yasafeenastakin. On siis hienoa saada Yasafeenan tytär omistukseeni! Isänä Zairalla on Sonja P.:n omistuksessa ollut ori Aeesha, joka on suvultaan hyvin vanha ja käsittääkseni aika tunnettujen kasvattajien kasvatteja (saa korjata jos olen väärässä!).

En oikeastaan tiedä mitä tarkoituksenani on Zairalla tehdä. Mitään paineita sen kanssa ei tarvitse mistään ottaa, sillä tammalla on kolme jälkeläistä, joista kaksi on aktiivisten arabikasvattajien hoivissa, eli Zairasta todennäköisesti tulee jonain päivänä isoäiti. Kilpaillut tamma ei ole, joten ehkäpä polkaisen sille muutamat kilpailutulokset! Mutta tärkeintä on, että saan Zairassa säilöä palan virtuaalista historiaani omaan talliini.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti