lauantai 10. maaliskuuta 2018

Moanan CAS49 kasvatit

Takaisin nykyhetkeen, nimittäin Moana part bredsin CAS49-vuoden kasvatteihin! Varsoja syntyi yksitoista kappaletta. Aika tammavoittoista oli tällä kertaa, sillä yhdestätoista varsasta peräti seitsemän on tammoja! Kuten tuolla pari kirjoitusta sitten hehkutin, niin näistä CAS49-kasvateista peräti kolme lähti maailmalle eli kotiin jäi "vain" kahdeksan varsaa. Tämän kerran kasvatit ovat A- ja B-sektiota sekä tietenkin part bredeja. Tässä tämän CAS-vuoden varsapoiminnat!

Disalle Glenwood welshiin lähti komea ori Rufus Roux MPB, joka on hurmannut minut täysin! Yhdistelmä on mielestäni mainio ja kolmipolvinen suku on syötävän herkullinen. Suvusta löytyy Kidan pitkäaikaista kasvatustyötä Cullenton's ja Aelwen kasvattajanimillä sekä danin Paraatiponien wpb-kasvatusta (ei. Norris). Emälinja menee minun arabikasvatteihini Juksulassa. Rufusta tulen tulevaisuudessa varmasti lainaamaan jollekin Moanan tammoista!

Uutta verta B-ponilinjoihini tuo Moana's Hecuba, yksipolvinen, oikein sievä tamma. Meillä yksipolviset ikääntyvät vähän nopeammin ja siksipä Hebakin on jo ehtinyt aloitella kilpauraansa. Tamman tarkoituksena on pykätä varsa tai pari ja siirtyä sitten mananmajoille. Tästä tammasta kuitenkin jostain syystä pidän enemmän kuin yksipolvisistani yleensä.

Puolivahingossa olen vuosien saatossa katkaissut kaikki omiin tuontiponeihin pohjautuvat mountainorilinjamme yhtä lukuunottamatta. Moana's Ghostbuster on yritys korjata tätä erhettä. Kaksipolvisen suvun omaava Kosti on uudempia A-linjojamme sekä isäsä että emän puolelta. Luonteestakin tuli kiva ja kuva on komea, joten siinäpä riittävästi syytä tykätä tästä herrasta!

Hopea-geeni on welsheille äärimmäisen harvinainen mutta kuitenkin se on olemassa. Meillä on yksi hopea emälinja ja kolmipolvinen wpb-tamma Royal Dream MPB on linjan uusin tuotos. Tiedän kyllä, ettei Ruusan kuva ole welsh part bredia nähnytkään, mutta kuvassa on aito hopeanruunikko, joten annettakoon se tällä kertaa anteeksi. Ehkä seuraavalle sukupolvelle haeskelen jonkun "melkein hopean", joka näyttää enemmän welshiltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti