maanantai 4. joulukuuta 2017

Marraskuun laatuarvosteluhehkutusta!

Yritin tämän tekstin julkaista jo pari päivää sitten, mutta jostain syystä Blogger herjasi virhettä joka kerta. No, kokeillaan joskos nyt lähtisi! Linkkejä en tosin näemmä tälläkään kertaa saa laittaa kuin tuon yhden. Mikäköhän tässä mättää...?

Marraskuussa muistin/jaksoin/ehdin ilmoittaa hevosiani mukaan vain Ponikantakirjan ja Esteratsastusjaoksen laatuarvostelun tilaisuuksiin. Parempi sekin kuin ei mitään!

Ponikantakirjan joulukuun tilaisuudessa oli meiltä mukana maksimimäärä poneja eli viisi ponia. Tulokset pääsivät rehellisesti sanottuna yllättämään allekirjoittaneen niin hyvässä kuin pahassakin! Moana's Cresida palkittiin vahvalla kakkosella, mikä oli mukava yllätys, sillä olin itse arvellut tamman pääsevän nippanappa kakkosen puolelle. Yksi tuomari olisi palkinnut tamman jopa ykkösellä! Moana's Sunny Day otti nimiinsä isoimman yllättäjän tittelin, sillä heikosti näyttelyissä menestynyt ja ikuisuuden ktk-kelpoisuutta jahdannut tamma palkittiin huikeasti ensimmäisellä palkinnolla! Itse olin arvellut tamman yltävän vahvaan kolmoseen eli pahasti pieleen meni! Moana's Wilde Deena palkittiin myös ensimmäisellä palkinnolla, mutta niin olin vähän arvellutkin. Samoin Dramolett MPB:n tuloksen arvioin oikein, tamma sai kakkosen. Sen sijaan ikävä yllätys oli Moana's Unforgivablen kakkospalkinto. Ori on todella korrekti rakenteeltaan ja menestynyt erinomaisesti näyttelyissä. Nyt se sai vain 73 pistettä, mikä oli poneistani huonoiten vaikka toki hyvät pisteet ja palkinnot saikin. No, rakennetuomarointi on aina mielipidejuttu! Eikä kaksi ykköstä ja kolme kakkosta todellakaan ole huono tulos! Tilaisuudessa oli muuten mukana myös pois kotoa myyty kasvattini Moana's Ambrosia, joka palkittiin toisella palkinnolla.

ERJL:n tilaisuuteen ilmoittamani neljä ponia olivat kaikki erittäin hyvin valmisteltuja, joten tuloksetkaan eivät yllätä: kolme ensimmäistä palkintoa ja yksi kakkonen. Moanan omat kasvatit That's Evil MPB, Belle Jodie MPB ja Bonnie Blue MPB keräilivät ykköset kotiin ja aivan mielettömillä pisteillä! Eelin (That's Evil MPB) saamat 109 pistettä taitaa olla omien ponieni ennätys! Marshmallow Man MPB sai toisen palkinnon vähän kilpailleiden jälkeläistensä takia, mutta ykkönenkin jäi vain parin pisteen päähän.

Joulukuun laatiksista jatketaan! Toistaiseksi olen ilmoittanut hevosia vain kantakirjatilaisuuteen mutta ainakin Esteratsastusjaoksen tilaisuuteen pitäisi saada läjä kopukoita valmiiksi. KRJL:n joulukuun tilaisuus meni (TAAAAAS!) sivu suun. En vain muista, että siellä osallistumisaika on eri kuin muissa laatiksissa! Onneksi noita kouluhevosia minulta löytyy vain muutamia.