keskiviikko 22. marraskuuta 2017

Juksulan laukkauutisia

Juksulasta löytyy pieni poppoo laukkahevosia, lähinnä sileällä juoksevia englantilaisia ja arabialaisia täysverisiä. Aika keskinkertaisesti menestyneitä, mutta ainahan omista hevosistaan saa ylpeä olla!

Psycho Act xx voitti 7.11 LJ:n järjestämän G1-tasoisen Elliot VFU Stakes -lähdön ja jäi voittonsa myötä eläkkeelle. Suvuttomana sitä kun ei kannata enää ilmoittaa suhteutetulla arvonnalla arvottaviin arvokilpailuihin. Sileällä 6F-10F matkoilla juossut ori voitti 15 startistaan viisi mutta sijoittui kaikkiaan vain noin puolessa starteistaan. 440 500 euron voittosumma on kuitenkin ihan kelvollinen. Psyko keskittyy nyt porrastettujen kenttäkilpailuiden kiertämiseen!

Grand Parade xx pärjäsi oikein mukavasti aina G2-tason voittoonsa asti mutta nyt G1-tasolla homma on alkanut sakata. Toissapäivänä ori juoksi neljänneksi Paragon Racingin G1-tasoisessa Xpander Handicap -lähdössä, joten vielä toistaiseksi Randy saa jatkaa G1-voiton metsästystään. Voittoprosenttia (27%) ei enää mikään pelasta mutta 87%-sijoitusprosentti on ihan mukava.

Ihanan kuvansa takia yksi suosikeistani, Neon Rebel xx, ei suureksi harmikseni ole väläyttänyt laukkaradoilla mitään kovin ilmeellistä. Tammalla on 18 starttia ja se junnaa kahdella voitollaan edelleen G3-tasolla. On kokeiltu eri mittaisia matkoja, mutta ei niin ei. Prosentteja ei kannata enää edes katsoa, joten Nella saa jatkaa uraansa aina G3-voittoon asti (kyllä se sieltä tulee kun vaan ilmottaa uudelleen ja uudelleen!), sitten kutsuu kenttäradat.

Vihdoin ja viimein Dystopian Overture xx voitti G3-tason! Voitto tuli 17.11 Paragon Racingissa 10F matkalla. 6:lla startilla tamma pääsi G3-tasolle, mutta sitten kyseistä tasoa onkin tahkottu kahdentoista startin verran. Tipi saa yhden mahdollisuuden G2-tasolla huomenna ja siirtyy sitten kenttähevoseksi.

Tällä hetkellä ainoa risuestehevoseni on oma kasvattini Juksulan July xx. Se(kin) on jäänyt jumiin G3-tasolle edettyään ensin lupaavasti läpi maidenin ja allowancen. Tamma pitikin tässä pientä juoksutaukoa, mutta on nyt taas ilmoitettu kokeilemaan onneaan 26.11 Paragon Racingin kilpailuihin. Tämän prosentteja ei enää pelasta mikään mutta se G3-voitto haetaan vaikka väkisin.

Juksulan Zafir ox on omasta Z-tammalinjastani, joka ei ole pärjännyt erityisemmin laukkakilpailuissa. Zafir kuitenkin vaikutti lupaavalta ja voitti heti ensimmäisen lähtönsä, joskin jumiutui sitten allowanceen. Nyt Zafir näyttäisi saaneen tuulta alleen voittaen peräkkäin allowancen ja G3-tason. Prosentit tammalla on ihan hienot, voitto 30% ja sijoitus 90%, joten harkitsen tarkkaan jatkaako tamma vielä uraansa vai siirtyykö siitokseen ja ratsukilpailuihin.

Tämänhetkinen laukkaylpeyteni on emänsä puolelta ratsusukuinen mutta isänsä puolelta isovanhempien osalta laukkasukuinen Hanida Rewa ox. Tamma pääsi G1-tasolle kuudella startilla ja vaikka G1-voittoa pitikin hetki hakea, tuli se viimein eilen Paragon Racingin G1-tasoisesta Azale Farah Oaks -lähdöstä. Vanhempiensa kilpailutulosten puutteen takia Hania ei kannata suhteutettuihin lähtöihin ilmoitella eli tamma pääsee siitoskäyttöön. Statistiikalla 12: 6-2-1-0, voittosummalla 762 500e ja prosenteilla 50%/75% voi jo vähän ylpeilläkin!