maanantai 20. marraskuuta 2017

Lokakuun laatuarvostelutulokset

Ollaan toki jo pitkällä marraskuussa, mutta koska blogia ei vielä lokakuussa ollut, niin eiköhän ole ihan sallittua hehkuttaa lokakuun laatistuloksia marraskuun puolella! Lokakuussa olinkin suorastaan harvinaisen aktiivinen valmistelemaan ja ilmoittamaan hevosiani tilaisuuksiin, joten hehkutettavaa riittää.

Olen jälkeläispistetuomarina KRJ:n laatuarvostelussa, joten kuskasin KRJL:n lokakuun tilaisuuteen tuomarietuuksieni ansiosta neljä hevosta. Kuten jo edellisessä postauksessani mainitsin, ovat kouluponit ja -hevoset hieman sivuosassa, eikä näistä lokakuussa arvostellusta neljästä hevosestani yksikään ole täysin koulupainotteinen. Kuitenkin welshori Oldsfell's Monday Madness, sekä omat kasvattini welshtamma Moana's Honey Brianna ja arabiori Juksulan Fahir nappasivat ykköspalkinnot! Oma arabikasvattini Juksulan Vega sai (odotetusti) kolmosen. Ei hullummin sivutoimisilta kouluhevosilta!

Myös ERJ:n laatuarvostelussa olen jälkeläispistetuomarina, joten sinnekin vein tuomarietuuksieni ansiosta neljä hevosta lokakuun tilaisuuteen. Juksulan Fahir sai täältäkin ykkösen ja ihanainen Juksulan Vega kakkosen. Welshtammat Siwan S.H. Pressie ja Dowton Amber saivat myös toiset palkinnot. Amberin kakkosesta olen ihan aavistuksen harmissani, sillä tammalla on kuitenkin plakkarissa jo ensimmäinen palkinto KRJL:stä eikä nytkään ykkönen jäänyt kauaksi. Parantamisen varaa ei kuitenkaan ollut kuin sukupisteissä, joten aika vaikeaksi menisi palkinnon nostaminen eli eiköhän anneta asian olla.

Lokakuun KERJ:n laatuarvostelun tilaisuudesta saatiin kotiin koko palkintoskaala. Oma wpb-kasvattini Busy Walter MPB sai upeasti ensimmäisen palkinnon vaikkei saanutkaan ihan täysiä jälkeläispisteitä. Kyllä voi olla kasvatistaan ylpeä! Juksulan suvuttomista arabioreista Azraf Batal sai toisen palkinnon ja kenttää lähinnä puolivahingossa kilpaillut Labihb al Khaled odotetusti kolmosen.

Lokakuussa ilmoitin myös pitkästä aikaa poneja ponikantakirjan tilaisuuteen kantakirjattavaksi. Viimeksi olen tainnut muistaa laittaa poneja tilaisuuteen mukaan joskus keväällä... Kantakirjakelpoisten ponien lista onkin lievästi sanottuna pitkä, joten tässä kohtaa on kyllä nyt ryhdistäydyttävä! Omat kasvattini Devil in Blue Shorts MPB ja Moana's Dusty Love saivat kakkospalkinnot. Hieman naurattaa, että Bart jätettiin edellisellä kerralla kokonaan ilman palkintoa ja nyt sitten ori nappasi kakkosen! Mutta tietenkin tuomarit saattoivat olla eri ja itsekin näyttelytuomarina tiedän, että pisteet vaihtelevat hieman päivän mukaan. Joskus sitä on paljon tiukempi ja joskus vähän löysempi. Ja tuskin kukaan pikseliponeja tuomaroiva on ammattituomari! Ginger Candy MPB ja Niemelnotkon Lumia palkittiin kolmospalkinnoilla. Ginnykin jäi viimeksi palkinnotta, joten sen nousu kolmoselle on oikein kiva yllätys. Breakdown MPB jäi kolmen pisteen päähän palkinnosta eli ktk-titteliä ei herralle saatu.