sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Kaksi uutta pitkäsukuista wpb-tammaa

Moanan oma kasvatus alkaa pikkuhiljaa olla siellä kolmen sukupolven tienoilla, joten voin katsella myytäviä pitkäsukuisia welshejä sillä silmällä. Disalta löytyikin peräti kaksi pitkäsukuista wpb-tammaa, jotka nappasin heti pukinkonttiin. Kun itse hankki, saa varmasti joululahjaksi juuri sellaista mistä tykkää!

Sjöbackas Audrina on ensimmäisen polven ox/wB-risteytys. wB-emän puolelta Audrin suku on vain hieman reilu kolme polvea, mutta arabi-isän puolella suku menee osittain jopa seitsemänteen polveen saakka. Mahdollisesti jopa pidemmälle, sillä iieieii Wall's Rashall saattaa olla suvullinen mutta ihan täyttä selvyyttä en googlailemalla asiaan saanut. Ko. ori on muuten syntynyt tammikuussa 2001 eli hyvin vanhoihin hevosiin päästään tässä suvussa! Audrin suvusta löytyy useampikin virtuaalimaailman merkittävä arabiori: edellä mainitun Wall's Rashallin lisäksi suvussa ovat Sunflower's Al Sheik (iiii.), Olympos Campiglion (iei.), Kuusimetsä's Snowboy (iieei.) ja Metsälän Alibaba (iieiii.). Merkittävistä arabitammoistakin on sukuun haalittu Symphony (iiie.) ja Dasaij Florina (iieiee.). Audrin sukua läpikäydessäni opin kyllä virtuaalisten arabien maailmasta valtavasti. Audrin koko sukua voi katsoa tästä.

Toinen Disalta ostamani wpb-tamma on Shanina van de Nijl. Sillä on virtuaalimaailmassa neljä täyttä sukupolvea sukua, mutta pisimmillään suku menee jopa 12. polveen asti! Isänsä suku on käsittääkseni yhdysvaltalaisia virtuaaliarabilinjoja. Siellä tutkimustyö oli hieman hankalaa, sillä monet virtuaalihevoset oli nimetty oikeiden hevosten mukaan: googlatessa saattoikin siis löytää useita oikeisiin arabeihin liittyviä osumia. Jopa jonkun nimisen arabin suku on saatettu kopioida virtuaalikaimalleen! Isän puolen suku päättyy Sannilla viidenteen polveen, jossa tosin siinäkin on vain pari hevosta.

Emänsä puolelta Sannin suku sen sijaan on tällaiselle kohtalaisen tuoreelle welshharrastajalle oikea oppitunti virtuaalisten welshien historiasta. Suvussa on aikansa merkittävimpien welshtallien kasvatteja: edustettuna on ainakin White Star, Siittola Coralle, Liinun virtuaalitalli ja Ceridwyn. Unohtamatta, että suvussa on myös ripaus Ionicin alkuaikojen welshkasvatusta Adrian Ionin kautta. Suvusta löytyy virtuaalimaailman merkittäviä welshoreja useampiakin, esimerkiksi kerrattuna emän puolella (6+8) B-ori Rheol Ibi-Light, joka Sannin suvussa on eiiiii. sekä eiieeiei. Suvussa on pari muutakin kertausta, mutta kaikki kaukaisia. Mielenkiintoisimmat kertaukset ovat ppa-oriit Atticus ja Blow, jotka tulevat Sannin sukuun sekä isän että emän puolelta! Sannin emälinja menee White Starin B-tamma Delailaan, jota pidetään edelleen yhtenä virtuaalisten B-ponien kantatammana. Sannin 8. polviseen sukutauluun voi tutusta tästä.