torstai 29. joulukuuta 2022

Vuoden 2022 top5 blogikirjoitukset

Olen viimeksi listannut vuoden omasta mielestäni parhaita blogikirjoituksia alkuvuodesta 2021, jolloin valitsin vuoden 2020 top3-blogipostausta. Tuolloin murehdin, että en voi valita viittä kirjoitusta, koska se olisi neljäsosa koko vuoden postauksista, mutta valitsin kuitenkin vuodelta kolme mielestäni esiinnoston arvoista tekstiä. Vuonna 2021 ei 18 kirjoituksen joukosta edes top3:sta saanut nostettua esiin, mutta pian päättyvältä vuodelta 2022 löysin kuin löysinkin oman topvitoseni.

1. Virtuaalihevosen "hyvä kuva": syyskuussa kirjoitettu varsin viaton kirjoitus, joka taisi toimia katalyyttinä (tai yhtenä sellaisena) Keskustassa hetken aikaa velloneelle eettisyys-keskustelulle. En ehtinyt sitä itse seurata, vaan kuulin asiasta jälkeenpäin, mutta ilmeisesti keskustelu meni hieman rumaksi, kun topakin poistui nopeasti. Tämä oli Bloggerin tarjoamien tilastojen valossa myös vuoden (ja ehkä jopa koko blogin historian) katselluin teksti.

2. Welsh part bredien rekisteröintidatan pyörittelyä: ei ehkä mikään kirjoitustaidon riemuvoitto, mutta minusta hauska teksti, joka oli erityisen hauska kasata. Olen pienesti tykästynyt kaikkeen datan ja tilastojen pyörittelyyn sekä excelin käyttöön ja lisäksi oli mielenkiintoista selvittää Moanan merkitystä virtuaalisiin welsh part bredeihin (merkitys pienehkö eli hyvä reality check). Tämä pitää ehdottomasti jossain kohden myös päivittää tämän vuoden osalta!

3. Tasainen vai epätasainen suku?: teksti, joka kommenttien määrän sekä katselukertojen perusteella kiinnosti muitakin kuin minua.

4. Kaikuja suomenhevoskasvatuksestani: tätä oli minusta todella kiva kirjoittaa. Sain suorastaan hukkua bittiavaruuden pölyisiin arkistoihin ja Googlen syövereihin. Minulle oikea nostalgiapläjäys ja kirvoitti myös erilaisia ideoita jatko-osista.

5. Rakennetuomaroinnista ja VSN:n pisteytyksestä luopumisesta: hevosten rakenteet, niin IRL kuin URL, ovat lähellä sydäntäni, joten kerta olen rakennetuomaroinnista kirjoittanut, niin kyllähän tekstin paikka topvitosessa on. Harmittelen edelleen vähän tuosta pisteyttämisestä luopumista, mutta ymmärrän toki myös muutoksen hyödyt.

Mikä oli sinun suosikkisi Nintsun pikselipulinoiden vuoden 2022 teksteistä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti