maanantai 26. joulukuuta 2022

Loppuvuoden palkinnot

Loppuvuonna kunnostauduin Juksulan hevosten kanssa ja se näkyi myös laatuarvosteluosallistumisissa, sillä muutamaankin laatuarvostelutilaisuuteen eksyi juksulalaisia hevosia mukaan!

Lokakuun Esteratsastusjaoksen tilaisuudesta kotiin viemisiksi saatiin koko palkintoskaala, kun Partner in Crime MPB ylsi ensimmäiselle palkinnolle, Nightmare in Hell MPB ja Almost Famous MPB toiselle palkinnolle ja Whiskey in Jar MPB jäi kolmosen puolelle. Kaikki oriit saivat heikot jälkeläispisteet, mutta Partner in Crime paikkasi peräti kolmella cup-sijoituksellaan sekä täysillä vanhempien meriittipisteillä. Myös marraskuun tilaisuudesta saatiin kaikkia palkintoja. Trolldale MPB ylsi juuri ja juuri ykkösen puolelle. Siskonsa Loveholic MPB sai toisen palkinnon kuten myös A-ori Moana's Ghostbuster. Toinen A-ori Moana's Llacheu sai kolmosen, koska sekä sen vanhemmat että ainoa jälkeläinen ovat kilpailleet esteillä vain vähän ja pisteet molemmista osioista jäivät mataliksi. Joulukuussa ERJL:ssä mukana onkin neljä juksulalaista: täysveriset Raising Dragon Ring xx, Nouvion Miss Peaches ja Juksulan Guerrilla xx sekä trakitamma Rapidash Hexen. Laskelmieni mukaan kakkosta ja kolmosta tiedossa.

Kenttäratsastusjaoksen lokakuun tilaisuudessa oli mukana kolme moanalaista, joista jokainen sai eri palkinnon. Parten in Crime MPB ylsi hyvin ensimmäiselle palkinnolle, Trolldalelle selvä kakkonen ja Loveholic MPB jäi niukasti kolmannelle palkinnolle. Marraskuussa tuli hieman kiirus ja ehdin valmistella vain kaksi hevosta tilaisuuteen ja nekin huonosti eli kolmoset Supermodel MPB:lle ja juksulalaiselle Raising Dragon Ring:lle. Raising Dragon ei tosin jäänyt kuin puolen pisteen päähän kakkosesta, joten nyt hieman harmittaa, etten laiskana jaksanut kirjoittaa oriille kunnollista päiväkirjaa...

Valjakkoajojaoksen lokakuun tilaisuuteen ilmoitin mukaan kolme suvultaan ja jälkeläisiltään lajilaatuarvosteluun vaillinaista ponia, mikä johtikin kolmeen kolmospalkintoon. Kolmoset siis estesukuiselle Moana's Hulabaloolle ja jälkeläisnäytöttömille Moana's Ghostbusterille ja Moana's Llacheulle.

Lokakuussa en mahtunut Kouluratsastusjaoksen tilaisuuteen mukaan, mutta marraskuussa koulupainotteinen Crane Chernava kävi hakemassa toisen palkinnon kohtuullisin pistein ja moniottelija What a Shame MPB kolmannen palkinnon ja komean nollan jälkeläispisteistä. Joulukuun tilaisuudessa on meiltä mukana kaksi yleispainotteista oria, Mainly Awesome MPB ja Nelson MPB, jälkeläisnäytöttöminä kolmospalkintoja hakemassa.

Marraskuussa oli myös welshien rotulaatuarvostelun tilaisuuden vuoro. Minulta oli mukana tuomarioikeuksien täydet seitsemän ponia ja tasainen kakkosrivi sieltä odotusten mukaan tulikin. Trolldalen yhteispisteet olivat 46, mikä on ihan kiva, ja Well Dusted MPB sai luonteestaan seitsemän pistettä, mikä on oikein hyvä tulos. Supermodel MPB sai suvustaan 6,5 pistettä, mikä on aika keskiverto, mutta olisin sille itse antanut hieman enemmän, kun huomioi tamman sukutaulun 10. polveen asti ulottuvasta "hännästä" saamat lisäpisteet (3,5 p).

Sain Ponikantakirjan marraskuun tilaisuuteen viimein rivini kasaan ja viisi ponia mukaan tilaisuuteen. Olin harvinaisen paljon eri mieltä pisteistä tällä kertaa, mutta kaikille ilmoittamilleni tuli kuitenkin joku palkinto mukaan eli kaikki hyvin siltä osin. Ihana Hartwig's Jaxx ja Moana's Draugluin saivat toiset palkinnot ja Czarina MPB:lle, Maldwyn Blaithniddille ja Brunnby Knuckleheddille kolmoset. Knucklen palkinnosta olen iloisesti yllättänyt, koska minusta kuvan ponissa ei ole muuta hyvää kuin pää ja leimat, mutta en valita! Joulukuussa ponikantakirjan tilaisuuteen saivat osallistua myös kelvottomat mukaan, joten katsotaan mitä palkintoja sieltä on luvassa vai onko mitään!

Joulukuussa sattui sellainen joulunihme, että ilmoitin hevosia Hevoskantakirjan tilaisuuteen mukaan! En nyt rehellisesti edes muista milloin viimeksi olisin kyseisen laitoksen palveluita käyttänyt. Ktk-kelpoisia oli tosin vain vuono-ori Juksulan Tarzan, jolle povaan vahvaa kakkosta. Kelvottomia minulla on mukana arabitammat Patrycja MJA ox ja Khalilah Zaira BLS ja ikivanha fwb-kasvattini LD Pretorián, joiden palkintoja en tiedä arvuutella. Kakkosia ehkä ja Zairalle kolmonen?

Ensivuonna jatkan samalla linjalla eli ilmoitan puolivalmiitakin hevosia tilaisuuksiin, jotta saan paisuneita laatuarvostelujonojani tyhjennettyä. Kolmosia ja nippanappa kakkosia tiedossa siis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti