perjantai 31. joulukuuta 2021

Hei hei vuoden 2021 tavoitteet

(pahoittelut, tämä kirjoitus karkasi ensin keskeneräisenä luonnosversiona, päivitetty lopulliseen muotoonsa 1.1.2022)

Kuten varmaan voi jo aikaisemmistakin kirjoituksista päätellä, vuodelle 2021 asetetut tavoitteet sujuivat varsin heikosti. Juhannuksena tein puolivuotisen tsekkauksen, jolloin 8/20 tavoitteista oli suoritettuna tai suorituksen alla, ja juuri tuosta paremmaksi en ole tilannetta saanut. Käydään tavoitteet ja niiden sujuminen nyt kuitenkin läpi niin tuleepahan vuosi summattua samalla. Pitää tässä alkuvuodesta hieman harkita, että minkälaisia tavoitteita sitä oikeasti on realistista asettaa pian alkavalle vuodelle.

Moana part breds 4/8

 • pidä kasvattilista CAS-vuosittain ajantasalla - ei ole oikein sujunut, MUTTA tällä hetkellä kasvattilista on melkein ajantasalla eli eikö tämän kuitenkin saa laittaa puoliksi suoritetuksi?
 • pidä ponien kisakalenterit CAS-vuosittain ajan tasalla - ei. Erittäin iso EI. Kilpailukalenterit on päivitetty viimeksi huhtikuussa 2020.
 • yksi viiden kutsun kilpailurypäs joka kuukausi - muutama kuukausi jäi välistä, mutta sain paikattua toisina kuukausina ja järjestin Moanassa yhteensä 70 kilpailua eli 14 viiden kutsun rypästä. Jokerina järjestin myös Juksulassa 10 perinteistä kilpailua!
 • saata luettelo tärkeistä ja säilytettävistä ori- ja tammalinjoista loppuun - luettelo on tehty, mutta takkuan esitysmuodon kanssa. Ainakin lempilinjat tulevat varmasti bloginkin puolelle esittelyyn, kunhan keksin miten ne olisi kivointa ja selkeintä esittää.
 • ensimmäinen pitkäsukuinen (väh. 5-polv.) kasvatti, jonka isä- tai emälinja on kokonaan Moanan omaa kasvatusta - KYLLÄ!! Täpärälle meni, mutta joulukuun alussa syntyi ori Bashir MPB, jonka 5-polvinen isälinja on kokonaan Moanan kasvatusta. Emän puolella ei sitten olekaan mitään tekemistä Moanan kasvatustyön kanssa, mutta onneksi tässä tavoitteessa oli tuo "tai" isä- ja emälinjan välissä...
 • kasvata 3-polvinen A- TAI B-sektion ori- JA tammakasvatti, jotka EIvät ole mitään sukua jo Moanassa oleville poneille (ori- ja tammakasvatti voivat olla eri sektiota keskenään) - tämä lähti hyvin käyntiin uusien tuontien haalimisella ja muutamia tähän projektiin kuuluvia 1- ja 2-polvisia varsoja ehti syntyä mutta siihen se sitten jäikin. Puoliksi suoritettu?
 • ano WVY:n kasvattajapalkintoa - vaatimukset on käyty katsomassa, mutta oikeiden ponien listaus on edelleen tekemättä ja palkinto hakematta.
 • älä päästä ponimäärää yli 300 - tällä päivämäärällä VRL ilmoittaa Moanan ponimääräksi 317. Miten meni noin niin kuin omasta mielestä? Puolustuksekseni voin sanoa, että muistosivujaan odottaa noin 30 ponia, joten tilanne on ehkä vielä hallinnassa. Tosin myös jokunen kasvatti ja ostoponi on vielä rekisteröimättä... Se siitä hallinnasta kai.

Moana farm 2/4

 • poista listoilta ei-enää-niin-kiinnostavat eläimet - tätä hommaa ei ole edes aloitettu.
 • hanki yksi aasi, muuli tai muuliaasi - maaliskuussa Kennick-muuliruuna muutti farmille. Aasi tai parikin on työn alla.
 • tee Keskustan foorumille hakuilmoitus "eläköityvästä" karja- ja/tai työhevosesta - karjahevosia muutti farmille vuoden aikana peräti kolme. Työhevonen on vielä haaveissa.
 • hyödynnä maatilaa ponien päiväkirjamerkinnöissä vähintään kerran kuukaudessa - merkintöjen kirjoitus on ollut aika vähäistä koko vuoden mutta muistan kirjoittaneeni ainakin yhden merkinnän, jossa farmi mainitaan. En tosin muista enää, että kenelle! Ei tätä silti suoritetuksi voi kutsua.

Juksula 1,5/3

 • seuraa Juksulan omaa "to do"-listaa - olen hukannut listan, mutta silti jotain on Juksulankin kanssa tullut vuoden aikana tehtyä!
 • kaikille vanhoille hevosille (= yli 4 vuotta tekemättä olleille) vähintään yksi jälkeläinen, jonka jälkeen vanhan hevosen kuoppaus - oli palkintoja tai tavoitteita vielä suorittamatta tai ei - tähän kategoriaan kuuluvat hevoset sain listattua joulukuussa, mutta jälkeläiset ja muistosivut on vielä tekemättä. Edistynyt siis kuitenkin!
 • hanki ainakin yksi uusi, 3-polvinen (tai pidempi) täysveriori (ox, xx tai x), joka ei ole sukua Juksulassa jo olemassa oleville täysverisille - uskomatonta, mutta totta: sopivaa ei ole löytynyt. Sen sijaan lyhytsukuisia (1-2-polvisia), erisukuisia täysverisiä on talliin hankittu useampia.
 • jos ei Juksulassa ole tapahtunut mitään koko vuonna: tallille lappu luukulle ja kaikki hevoset monttuun (tai Moanaan turvaan...) *tähän se käsillään silmät peittänyt apina-emoji* Ei onneksi tarvitse <3

Bloggaaminen 3/5

 • vuoden 2021 top5 ! - kyllä tämä taas haaveeksi jäi. Kirjoitin vuoden aikana surkeat 18 postausta, joten ei niistä millään löydy asiallista sisältöä top5:een.
 • kirjoita ainakin yksi postaus "virtuaalimaailman polttavasta aiheesta" - jos lasketaan maaliskuinen kirjoitus uudesta VRL:stä ja Keskustan kaipuusta niin ehkä sitten...
 • vähintään 2 postausta kuukaudessa - toteutui puolena (6/12) kuukausista. Kiva tavoite kuitenkin ja kaikissa kirjoituksissa oli edes joku asia tai ideakin. Tosin syyskuussa ei kirjoittanut mitään...
 • kommentoi aktiivisemmin muiden kirjoituksia, myös tarinoita! - yritystä on ainakin ollut kovasti!
 • päätä Entiset tallini -postaussarja - tehty! Entiset tallini -sarjan koonti.
No, kuitenkin 10,5/20. Kyllä tässä olisi huonomminkin voinut mennä. Osan tavoitteista aion ehdottomasti kierrättää myös alkavalle vuodelle, mutta katsotaan jos keksin uusia (realistisia) tavoitteitakin joukon jatkoksi.

Mahtavaa uutta vuotta 2022 kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti