torstai 18. maaliskuuta 2021

Uusi VRL ja Keskustan kaipuu

Olen seurannut puolihuolimattomasti mutta silti mielenkiinnolla Virtuaalisen ratsastajainliiton päivitysprojektia enkä voi kuin hattua nostaa päivityksestä vastannaille henkilöille. Iso kiitos! En itse ymmärrä koodaamisesta juuri mitään, mutta olen siinä käsityksessä, että nyt koodausta on yhtenäistetty ja päivitetty tälle vuosikymmenelle, mikä toivottavasti näkyy sivuston jouhevampana toimivuutena. Hetkihän tässä menee, että oppii uuden sivuston hienoudet ja muut, mutta ensivaikutelma on ainakin positiivinen. (Asiasta kukkaruukkuun, käytän niin usein lyhennettä VRL, että piti ihan käydä lunttaamassa liiton sivuilta, mikä se oikea ja virallinen nimi on.)

En ole vielä kovin ehtinyt uutta VRL:ää käyttää, mutta sen verran mitä olen testaillut niin hyvältä vaikuttaa. Erityisesti pidän hevosten suorarekisteröinnistä, jolloin saa samalla vaivalla tehtyä sekä rekisteröinnin että heti perään tunnuksen lisäämisen hevosen sivuille. Pieni miinus on, että hevosten rekisterisivujen osoite muuttui, mikä tarkoittaa että joudun päivittämään uudet rekisteriprofiilin osoitteet tälle noin 400 elossa olevan hevoseni laumalle. Unohtamatta niitä, joilla sukutaulussa kadonneen sukulaisen linkki on johtanut sukulaisen rekisterisivulle - lisää päivitettävää siis.

Toinen iiiso plussa on, ettei porrastettuihin kilpailuihin enää tarvitse tehdä kutsua itse eikä järjestäjän tarvitse enää listata osallistujia VRL:ään, vaan kutsu tehdään suoraan järjestelmään ja tulokset tulevat automaattisesti kilpailupäivänä. Hyvästi myöhässä olevat porrastettujen kilpailuiden tulokset! Mielestäni hieno ja kaivattu parannus. Kilpailukalenterin ja sen hakutoiminnot koen hieman kankeammaksi kuin entisen, mutta ehkä tämä on tottumiskysymys ja käyttäjässä vika. Samaten hieman nosti karvoja pystyyn hevosen VH-tunnuksen palaaminen pakolliseksi perinteisissä kilpailuissa, mutta senkin kanssa voin elää.

Kasvattajaa ilahduttaa sukusiitosprosentin ja sukukatokertoimen ilmaantuminen hevosten rekisteriprofiiliin. Olisi vielä mielenkiintoista tietää, että lasketaanko prosentti ja kerroin koko sukutaulun tietojen perusteella vai vaikka vain ensimmäisen neljän polven. Prosentti ja kerroin lasketaan luonnollisesti vain VRL:ään rekisteröityjen sukulaisten osalta eikä siksi esimerkiksi omista poneistani, joilla tiedon suvussa jonkin yksilön esiintyvän useampaan kertaan, näy sukusiitosta tai sukukatoa rekisterisuvulla, koska sukutaulu rekisterissä ei ole täydellinen. Mutta tulevilla pitkäsukuisilla kasvateillani tämä on tosi kiva ominaisuus! Vielä jos saisi jonkin "tämä hevonen on suvuton"-ruksin esimerkiksi uutta hevosta rekisteröitäessä, jolloin suvuttomat hevoset erottaisi paremmin sellaisista suvullisista, joiden sukua ei ole rekisterissä mutta on kuitenkin virtuaalimaailmassa. Tätä on ehdotettu kehityskohteeksi VRL:n discort-kanavalla eikä ideaa ainakaan suoraan tyrmätty, joten ehkä tällainen suvuton-ominaisuus jossain kohtaa saadaan.

Samoihin aikoihin, kun uusi VRL julkaistiin, kaatuivat Keskustan foorumi - virtuaalihevosmaailman ehkä tärkein tiedotuskanava. Sanotaanko, että ajoitus ei olisi voinut olla huonompi. Foorumin puuttuessa sitä on huomannut, kuinka riippuvainen tietyllä tapaa foorumista on. Minäkin avaan pikselöidessä aina ensimmäisenä Keskustan - silloinkin, kun en varsinaisesti käytä foorumia mihinkään, mutta siinä taustalla se aina on. Nyt kun foorumia ei saa taustalle auki, tuntuu jotenkin irralliselta ja hommien aloittaminen vaikeammalta. Hassua, sillä kuvailisin itseäni kuitenkin aikalailla yksinharrastajaksi ja ihan tyytyväiseksi sellaiseksi, mutta jokin alitajuinen vaikutus foorumilla kuitenkin on. Hieman helpotusta on tuonut VRL:n discort-kanava, jota olen seurannut itse asiassa nyt aktiivisemmin kuin alkuvuodesta foorumia. Aktiivinen kanava ja keskustelun seuraaminen muuten nostaa omaa motivaatiotani harrastukseen kummasti. ja suorastaan polttelee päästä päivittämään tallien ja ponien sivuja! Ehkä en ole ihan niin yksinharrastaja kuin aina kuvittelen olevani...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti