sunnuntai 6. tammikuuta 2019

Moana 7v ja joulukuun palkitut

Moana part breds näki päivänvalon tasan seitsemän vuotta sitten loppiaisena eli 6.1.2012. Sen kunniaksi päivittelin tallin historiakirjoitusta taas yhden vuoden osalta Esittely-sivun alalaitaan. Kannattaa käydä vilkaisemassa jos vuosiluvut kiinnostavat! Aika kauashan Moana on tullut siitä alkuperäisestä realistisuuteen ja tarinointiin keskittyneestä pikkutallista, joka silloin seitsemän vuotta sitten esiteltiin virtuaalimaailmalle. Talli on kehittynyt omia polkujaan ja on kiltisti aina vastannut sitä mitä siltä on omistajakaartin puolelta toivottu. Ei aina tarvitse perustaa uutta tallia, kun suunnitelmat ja kiinnostuksen kohteet muuttuvat!

Hyvää synttäriä rakas talliseni sekä tietysti olkaan taputukset minulle seitsemän vuoden varsin kelvollisesta taipaleesta! Ei Moanasta sen enempää, siirrytäänpä joulukuun laatuarvostelukarkeloihin.

KRJL jäi taas vaihteeksi joulukuussa unohduksiin, mutta ERJL:n joulukuun tilaisuuteen ilmoitin joukon kopukoita arvosteltavaksi. Juksulastakin oli pitkästä aikaa edustusta mukana, kun Juksulan July xx kävi pokaamassa 100,5 pistettä, minkä pitäisi oikeuttaa ensimmäiseen palkintoon. Tuloksissa sille on kuitenkin merkitty ERJ-II, joten laitoin asiasta sähköpostia ylläpitoon. Sovitaan kuitenkin, että ykkönen tuli niin, että paksahti! Moanasta oli mukana suvultaan tai jälkeläisiltään kilpailemattomia tai vähän kilpailleita, joten nippanappa kakkospalkinnon puolelle ylsivät Moana's Periphery, Moana's Pandora ja Moana's Peanut Butter. Kolmannen palkinnon saivat Moana's Eileithyia ja Moana's Cresida.

VVJL:n joulukuun tilaisuudessa Moanaa edusti Moana's Cresida, joka palkittiin toisella palkinnolla. Sinna pärjäsi siis erittäin hienosti, kun otetaan huomioon, ettei tamman vanhemmat ole kilpailleet valjakkoajossa!

Ponikantakirja järjesti jo aikalailla perinteeksi muodostuneen joulukuun suurtilaisuuden, jonne sai tuoda myös "kelvottomia" poneja, eli poneja, joilla ei ollut suvullisesti tai näyttelytulosten perusteella oikeutta osallistua. Moanasta ilmoitin mukaan kolme ponia, jotka eivät metsästyksestä huolimatta ole keränneet osallistumisoikeutta näyttelyistä. Eirian Lwyn, Eirian Hedros ja Eirian Haldy palkittiin kaikki kolmannella palkinnolla. "Kelvollisista" poneista Keani MPB sai myös kolmosen. Loput kelvolliset ponit Anfarwol Cadwen, Pencalow Laramie ja Winchester Lilith saivat hienot kakkospalkinnot. Kasvi ja Lili olivat jakaneet tuomarien mielipiteitä hieman enemmän, sillä osa tuomareista olisi antanut tammoille ensimmäisen palkintoon oikeuttavat pisteet, mutta kokonaispistemäärä jäi hiuksen hienosti kakkosen puolelle.

1 kommentti:

  1. Anonyymi7.1.19

    Moanan polusta voisi lukea lisääkin ;) Mitä realistisuutta sillä oli tarkotus tavotella?

    VastaaPoista