sunnuntai 30. joulukuuta 2018

Miten kävi uudenvuoden lupausten?

Viime vuoden viimeinen päivä tein pitkän listan uudenvuoden lupauksia. Olisi ollut varmaan fiksua jo jossain vaiheessa vuotta vilkaista mitä niille kuuluu, mutta käydäänpä nyt läpi mitä sitä oikein tulikaan luvattua ja lopulta tehtyä!

Moana part breds
 • Ensimmäinen omasta isä- ja/tai emälinjasta polveutuva kasvatti, jota voi nimittää pitkäsukuiseksi. - Njääh! Vaikken määritellyt mikä lasketaan pitkäsukuiseksi, niin ei tämä täysin Moanan kasvattien kohdalla onnistunut. Sen sijaan jos linjassa voi olla mitä vain minun kasvattejani, niin Onni on jo aika lähellä, sillä oriin isälinja (4 polvea) on kokonaan omaa kasvatustani. 4-polvinen ei kyllä mielestäni ole pitkäsukuinen, joten eiköhän tämä lupaus mennyt harakoille ainakin puoliksi.
 • Ainakin yksi viiden kutsun kilpailurypäs joka kuukausi. - Alunperin ajattelin, että tämä se vasta vaikea onkin, mutta tämä onkin sujunut oikein hyvin. Touko- ja kesäkuussa en järjestänyt lupaamiani ryppäitä uuden työn (IRL) aloittamisen takia ja marraskuussa rypäs jäi anomatta, koska VRL:n palvelin oli sopivasti juuri sinä viikonloppuna alhaalla. Viiden kutsun ryppäitä on tullut järjestettyä yhteensä 13 rypästä eli 65 kilpailua. Jopa enemmän kuin tavoite (yksi joka kuukausi eli 12 rypästä koko vuonna). Hyvä minä!
 • Ikuisuusprojekti nimeltä "maastokartta" valmiiksi. - Hupsista, tiedosto on avattu viimeksi huhtikuussa. Maastokartta on siis edelleen ikuisuusprojekti.
Moana farm
 • Uusia kissoja - muitakin kuin maatiaisia (= opiskele kissarotuja). - No, en tiedä täyttävätkö kaksi rotukissaa "uusia kissoja" määreen, mutta ainakin sivuille on ilmestynyt somali ja brittiläinen lyhytkarva. Rotutunnistuksen kanssa on tietysti niin ja näin, mutta opiskeltu on!
 • Ainakin yksi muuli ja yksi aasi, lisäksi karjahevosen hankinta. - Vielä vähän ajatuksen tasolla, mutta "pohjatyöt" on tehty.
 • Nautojen hankkimista ainakin harkittava (ja taas: opiskele nautarotuja). - Kyllä vain, rotuja on vähän lueskeltu ja aivan mielettömän upea texas longhorn -lehmä asteli juuri tänään farmille!
 • Eläinmäärän lisääminen sitä mukaa kun törmään ihaniin, sopivilla lisensseillä oleviin kuviin. - Tämä kärsi hieman ajanpuutteestani, mutta on uusia eläimiä saatu ihan sivuillekin asti. Lisäksi suosikeissa on nälkävuottakin pidempi lista ihania kuvia odottamassa. Eiköhän tämä voida katsoa suoritetuksi!
Juksula
 • Muutama pilkkupeppu lisää! - Tämä on ehdottomasti suoritettu, sillä Juksulan valtasi lokakuussa pilkkukuume!
 • Ainakin yksi työhevonen, jolla pääsisi kokeilemaan työkisoja. - Ei ole vielä päässyt totetukseen, mutta potentiaalisia kuva- ja rotuehdotuksia on suosikeissa odottamassa parempia aikoja.
 • Ikivanhat, websin kadottamat trakini vihdoin ja viimein jonkinlaiseen päätökseen. - Pääosin tämä lupaus on lunastettu. Vielä pari erittäin monta vuotta takautuvasti syntynyttä kasvattia odottavat sivuja, mutta aikalailla kaikki olennaisimmat on saatu listattua kadonneet-sivulle. Tämän suorittamisesta olen erittäin iloinen, sillä asia on ollut "to do" -listallani pitkään.
 • Muutenkin noita vanhempia hevosia voisi katsella kuoppa-aikeet mielessä ja uudistaa hevoslaumaa. - No jaa. Aika raju karsinta käväisi hevoslauman läpi alkuvuodesta, minkä lisäksi olen ostellut uusiakin hevosia, joten on tämäkin ehkä lunastettu, vaikka noita vanhoja fossiileja edelleen sivuilla roikkuu.
Blogi
 • Päästä siihen pisteeseen, että voin vuoden päästä valita blogistani vuoden 2018 parhaimmat kirjoitukset. - Tehty! Mielestäni blogin parhaat palat voit lukea tästä.

Ei tämä nyt ihan hullusti sujunut, vaikka historiani uudenvuoden lupausten kanssa onkin surkea. 12 lupausta, joista reippahasti yli puolet (noin kahdeksan, riippuu hieman parin lupauksen tulkinnasta) sain lunastettua. Nyt vain ensivuoden lupauksia pohtimaan!

(P.S. En ole vieläkään käynyt itse hierojalla/kiropraktikolla/tms. Hevonen on sen sijaan käynyt ihan riittävän monta kertaa vuoden aikana eläinlääkärillä.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti