lauantai 13. lokakuuta 2018

Pilkkukuume Juksulassa

Viime viikolla kirosin Juksulan pitkää "to do"-listaa, joten tänä viikonloppuna päätin ottaa härkää sarvista ja alkaa lyhentää sitä listaa. Koska minua on viime aikoina hirveästi houkutellut kaikki pilkulliset ponit ja hevoset, päätin aloittaa listan lyhentämisen vanhojen laukkaponieni sivujen tekemisellä - laukkaponien joukossa on meinaan iso lauma pilkullisia british spotted poneja!

Tuumasta toimeen ja hihat heilumaan! Juksula sai tänään kymmenen uutta pilkullista pikkuponia riveihinsä. Ennestään tallissa asusteli jo komea orhipoika Tepe, joka siis sai nyt seurakseen viisi uutta orikaveria sekä viisi tammaa. Näistä uutuuksista suosikkejani ovat ori Hansu (katsokaa nyt tuota kuvaa!) ja tammat Fuu (mikä pallero!) ja Frosty (kaunis kuin mikä ja nimikin on kiva). Sivujaan jäi vielä kaipaamaan kuusi british spotted ponia, kolme tammaa ja kolme oritta, sekä joukko kerry bogin poneja ja pari eestiläistä. Katsotaan jos vielä nuo saisi tänä viikonloppuna hoidettua, niin olisi yksi kohta vähemmän "to do"-listalla!

British spotted ponien kanssa ongelmaksi nousi kuvat, vaikka en todellakaan ollut ronkeli rotutyypin tai kuvan laadun kanssa. Halusin kuitenkin pääasiassa miniatyyri-tyypin poneja (eli alle 107 cm korkeita pilkkuponeja), mikä osoittautui hieman haastavaksi. Osa Juksulan uusista pilkullisista asukeista onkin isompia ratsuponityypin poneja. Tiedossa on myös melkoista kuvien kierrätystä, sillä jokaikinen löytämäni sopiva pilkkuponi kuva tulee menemään näille suvuttomille poneille. Jos ja kun jälkikasvua tulee, en enää keksi mistä niille löytäisin uudet kuvat. Saa siis ilmoitta jos tiedät esimerkiksi vapaasti kopioitavia pilkkuponien kuvia!

Nyt kun olen pilkkujen kanssa vauhtiin päässyt, ajattelin päivittäväni Juksulan knabstrup-lauman ajantasalle. Useamman uuden knabin saisi kyllä hankkia, kun kaikki jo melkein sukua keskenään. Ja tuossa british spotted ponien kuvia etsiessäni törmäsin pariin niin kivaan appaloosan kuvaan, että pitäisiköhän niitäkin hankkia pari...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti