keskiviikko 17. tammikuuta 2018

Osallistujakato masentaa

Tykkään järjestää kilpailuita. Minusta on mukava miettiä luokkia, osallistujamääriä ja lisäillä osallistujia, sekä arpoa tuloksia ja seurata useamman kutsun ryppäissä kuinka jokin ratsukko järjestelmällisesti menestyy tai häviää. Vilkas mielikuvitukseni muotoilee puolivahingossa tarinoita ratsukon mainiosta vireestä tai joka radalla toistuvasta ongelmasta. Jos aika vain sallisi, järjestäisin varmaan kilpailut kuun joka päivälle tai vaikka useammatkin per päivä!

Koska pidän kilpailuiden järjestämisestä, masentaa oikein kovasti jos kukaan ei osallistu kilpailuihini. Niin kävi Moanan ERJ-kutsuryppään kanssa: isoin luokka oli 15 osallistujaa, joista neljä ratsukkoa olen minä itse. Siis vain 11 muuta ratsukkoa. Pienimmät luokat olivat vain yhdeksän ratsukon kokoisia: ja minä jälleen neljässä ratsukossa mukana. Aika turhauttavaa.

En tiedä mikä mätti. 110cm on yleensä nopeiten täyttyvä esteluokka metrin rinnalla mutta oliko neljä 110cm-luokkaa liikaa? Toisaalta samat ihmiset osallistuivat kaikkiin neljään luokkaan, joten tuskin vaikkapa kaksi 110cm-luokkaa olisi täyttynyt sen enempää kuin nuo neljäkään. 120cm ja 130cm ovat hankalammin täyttyviä luokkia, joten varsinkin 120cm-luokan 15 ratsukkoa on jo kohtalainen osallistujamäärä vaikka muodostankin itse vajaan kolmasosan ko. luokan osallistujista.

Ehkä ajoitus oli huono? Laitoin kutsut kalenteriin aamulla, sillä yleensä osallistujat osallistuvat vain kyseisenä päivänä kalenteriin tulleisiin kutsuihin, joten pyrin maksimoimaan osallistujien kiinnostuksen julkaisemalla kutsut heti aamutuimaan. Todennäköisesti päivä, jona kutsut julkaisin, oli huono. Ilmeisesti 30.12 harrastajilla oli muuta tekemistä kuin osallistua kilpailuihin. Toisaalta, mainostin kyllä tyhjyyttään kumisevia luokkia Keskustassa pariinkin otteeseen ja sain sitä kautta pari yksittäistä ratsukkoa kilpailuihin. Ehkä iso osa harrastajista vietti joululomaa eikä ollut kiinnostunut pikseliponien kilpailuista.

En rehellisesti sanottuna tiedä miksi osallistujia oli tällä kertaa näin surkean vähän. Moni tuttu, monella hevosella osallistuva nimi puuttui listoilta jostain syystä. Ehkä he eivät nähneet kutsua tai ehtineet osallistua. No, tämä masentaa hetken mutta seuraavat kilpailut ovat jo suunnitteilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti