maanantai 1. tammikuuta 2018

Moanan vuoden 2017 kasvattien yhteenveto

Lupailin pari postausta sitten yhteenvetoa Moana part bredsin vuoden 2017 kasvateista. Täältä pesee!

Welsh part bredeja syntyi yhteensä 37 kappaletta, joista oreja 19 ja tammoja 18 varsaa. Käytimme harvinaisen paljon ulkopuolisia oreja, sillä peräti 16. wpb-kasvatin isä ei ole omistuksessani. Aikaisempina vuosina alle kymmenen varsan isä on minun hevosteni ulkopuolelta eli siinä on ollut isoa kasvua. Sen sijaan määrä laski aika rajustikin viime vuodesta, jolloin wpb-varsoja syntyi meillä peräti 51 kappaletta. Sukujen pituus on keskimäärin pidentynyt, mutta edelleen sukuja löytyy 1-polvisesta aina nelipolviseen.

Welshien B-sektiota syntyi toiseksi eniten eli yhteensä seitsemän varsaa, joista oli oreja kolme ja tammoja neljä kasvattia. Näistä kahden tamman isä on oman tallin ulkopuolelta. B-poneja meillä on yleensä syntynyt vuodessa alle kymmenen eli ei nytkään suurta muutosta mihinkään suuntaan. Sukujen pituukset ovat vielä aika lyhyitä, 1-3-polvisia.

Welsh mountaineja kasvatimme yhteensä vain neljä kappaletta, joista puolet oreja ja puolet tammoja. Kaikki mountit syntyivät omista poneistamme. Viime vuonna syntyneet mountit olivat lyhytsukuisia, 1- tai 2-polvisia.

Yhteensä vuonna 2017 Moanassa syntyi 48 kasvattia. Ylivoimaisesti suurinosa oli welsh part bredeja (77%). Varsojen sukupuolijakauma oli täsmälleen tasan (oreja 24 ja tammoja 24). Suvuista ylivoimaisesti yleisimmät olivat 2- ja 3-polviset suvut, lyhyempiä ja pidempiä sukuja omaavia varsoja syntyi vain muutama kumpaakin.

Yhteensä vuosina 2012-2017 Moanassa on syntynyt huikeat 231 varsaa! Ihan kelpo määrä jo. Moanan kasvattitilastoja voi tarkastella täältä näppärässä taulukkomuodossa, joskin sukupuolia ja suvunpituuksia ei ko. taulukossa ole eritelty.

Hyvää uutta vuotta koko virtuaalikansalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti