sunnuntai 25. helmikuuta 2024

Suosikkipikselit: Moonlight's Fireingmoon

 Joskus joistakin virtuaalihevosista vain tulee tärkeämpiä kuin toisista, vaikka jokaisen kohdalla kyse onkin vain mielikuvituksen tuotteista ja kasasta pikseleitä. Silti omia "suosikkipikseleitä" on aina kiva esitellä muille! Omien virtuaalihevossuosikkieni, sekä menneiden että nykyisten lempparien, esittelyt löytyvät blogista tunnisteella Suosikkipikselit-sarja.

Arabiori Moonlight's Fireingmoon (myös joskus kirjoitusasuna Moonlight's Fireigmoon tai Moonlight's Fireing Moon tai Moonlight's Firing Moon) eli Kuu oli alunperin hoitohevoseni, jonka sitten myöhemmin ostin tai sain itselleni. Vaihtelevan kirjoitusasun lisäksi Kuun syntymäpäivä on hieman vaihdellut. Rekisteriin ori on merkitty syntyneeksi 24.7.1999, mutta vanhoilla Geocities:in sivuilla ori on syntynyt 24.5.1998. Oriin Freewebsissä sijainneet muistosivut eivät ole säilyneet, mutta oletettavasti niillä syntymäpäivä oli sama kuin rekisterissä. Kuu oli 154 senttiä korkea ja väriltään ruunikonkimo.

Hoidin oritta joskus 2000-luvun alussa Arabisiittola Moonlight -nimisellä expage-tallilla aika harrastukseni alkuvuosina. Kuu ei tainnut olla ihan ensimmäinen hoitohevoseni, mutta se oli varmasti yksi ensimmäisistä, sillä muistelisin hoitaneeni oria ehkä vuosien 2001-2002 vaihteessa. Tuohon aikaan virtuaalihevosen hoitaminen saattoi olla hyvinkin intensiivistä - minäkin muistan usein ennen kouluun lähtöä kirjoittaneeni kertomuksen aamutallista, koulusta palattuani syntyi tarina ratsastuksesta ja vielä illalla kävin raportoimassa iltatallista. Kyseisellä tallilla valittiin viikoittain sunnuntaisin viikon aktiivisin hoitaja, enkä minä edes voittanut joka viikko nykykorvin varsin hurjalta päivitystahdista huolimatta.

Alkuvuodesta 2002 Kuu siirtyi minun omistukseeni. En muista lopettiko Arabisiittola Moonlight vai "voitinko" oriin itselleni riittävän monella "viikon aktiivisin"-palkinnolla. Aluksi Kuu kiersi yksityistalleilla sekä saattoi olla ainakin hetken aikaa myös Ninan tallilla ja sen seuraajissa. Seuraava varma muistikuva minulta Kuusta on Myrskyluodon tallilta, josta on tallessa aiemmin linkitetty Geocitiesin sivu. Myrskyluodon lopettamisen jälkeen Kuu siirtyi Talli Light Dragoniin sekä lopulta Siittola Cipofüzoon, jonka alla oriin (kadonneet) muistosivut näyttäisivät olleen. VRL:oon olen merkinnyt Kuun kuolleeksi 4.1.2011, mutta todennäköisesti Kuu on saanut muistosivunsa joskus 2008-2009. Kuun varsan Moonbeamin jälkeläisten sivuille kirjoittamaani kadonneiden sukulaisten sukuselvitykseen olen kirjoittanut Kuun kuolleen 32-vuotiaana.

Nykymittapuulla Kuu ei ollut mikään menestynyt hevonen. Tuohon aikaan en kilpaillut kovinkaan tavoitteellisesti, mutta ilmeisesti kuitenkin jotakin. Geocitiesin sivuilla säilynyt luonne on taattua 2000-luvun alun laatua ja koulutustasot tietenkin myös hyvin realistiset. Muistelisin, että sekä luonne että koulutustaso järkevöityivät LD:n ja Cipofüzon aikoina ja Kuu myös kilpaili hieman, muistaakseni jopa virallisissakin ERJ:n alaisissa kilpailuissa. Mutta laatuarvosteluita tai muita ei Kuun kanssa koskaan tavoiteltu.

Kuu on liikkunut virtuaalimaailmassa suvuttomana, mutta Geocitiesissa säilyneillä sivuilla oriille on linkitetty vanhemmat Try ox ja Moonlight's Little Star, joiden sivut ovat olleet Expagessa. Minulla ei rehellisesti sanottuna ole mitään muistikuvaa onko Kuulla oikeasti ollut vanhemmat virtuaalimaailmassa vai ei, vai olenko ehkä itse keksinyt ne oriin siirryttyä omistukseeni. Vuosien mittaan Kuu sai kuitenkin varsin kirjavan jälkeläiskatraan. Sen ensimmäinen varma jälkeläinen on 6.12.2003 syntynyt arabiorivarsa RB's George ox ja viimeinen welsh part bred -tamma LD Moonbeam (s. 01.03.2008). Rekisteriin Kuulle on merkitty kaksi jälkeläistä, vuonna 2006 syntynyt ratsuponiori Mozart ja edellä mainittu LD Moonbeam. Muistan kuitenkin, että Kuulla olisi ollut enemmänkin arabivarsoja, jopa ihan muidenkin kuin minun tammojeni kanssa.

Kuun suku jatkuu vielä nykypäivään! Herätin LD Moonbeamin henkiin Moana part bredsin perustaessani ja tamma sai kaksi jälkeläistä: tamman Siarra Moon MPB ja oriin Moonmonster MPB. Kumpikin Moonbeamin jälkeläisistä on saanut jälkeläisiä ja niiden jälkeläiset jälkeläisiä. Tällä hetkellä Kuu kulkee moanalaisissa welsh part bredeissa suvuissa pisimillään viidennessä polvessa: oriilla Moon Halo MPB iiiei:nä ja tammalla Honeyqueen MPB eiiei:nä. Nopealla laskulla minulla näyttäisi olevan Moanassa hengissä kahdeksan ponia, joilla esiintyy suvussa Kuu LD Moonbeamin kautta. Kuuta ei siis ole unohdettu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti