tiistai 11. huhtikuuta 2023

Alkuvuoden palkitut

Alkuvuodesta olen hieman lipsunut laatuarvosteluihin ilmottautumisen kanssa ja useampi tilaisuus on jäänyt sen takia välistä. Jonoa ja puolivalmiita poneja sen sijaan on edelleen melkein ihan yhtä paljon kuin ennenkin eli ilmoitettavaa kyllä löytyisi ja löytyy vieläkin. Ilahduttavaa kuitenkin, että useamman kuin yhden kerran olen muistanut ilmoittaa mukaan myös Juksulan asukkaita!

Tammikuun ERJL-tilaisuus oli moanalaisille pitkästä aikaa varsin menestyksekäs. Neljästä ilmoittamastani ponista kolme palkittiin ensimmäisellä palkinnolla ja kaikki ihan kunnon pisteillä! Pistekuningatar oli yksi lempiponeistani, hieno Goldie O'Gilt MPB, joka sai 109,5 pistettä, mikä on yksi korkeimmista ERJL:stä saamistani pisteistä, ellei jopa korkein. Ykköset hienoilla pisteillä tuli myös Hiding My Heart MPB:lle ja Bronzesmith MPB:lle. Ostoponi KW Rhew palkittiin kolmosella, kun sen isä ei ole juurikaan kilpaillut ja emän webarchiveen talletut ja linkitetyt sivut eivät arvosteluhetkellä toimineet.

KRJL:n tammikuun tilaisuudessa minulta mahtui mukaan kaksi ponia, joista Goldie O'Gilt MPB sai ensimmäisen palkinnon ja jälkeläisnäytötön Ellis Bell MPB jäi niukasti pisteineen kolmannen palkinnon puolelle.

Tammikuun KERJL:n tilaisuuteen sain valmiiksi pari juksulalaistakin. Minun tilaisuuden ainoan ensimmäisen palkinnon nappasi kuitenkin moanalainen Goldie O'Gilt MPB aivan huippupistein! 110 pistettä taitaa olla ennätykseni KERJL:stä. Juksulan Guerrilla xx jäi pisteen päähän ykkösestä huonon kuvansa takia. Kilpailemattomista vanhemmista polveutuva juksulalainen Nouvion Miss Peachess jäi kolmannelle palkinnolle, kuten myös jälkeläisnäytötön Demelza MPB.

Lisäksi tammikuussa minulta oli yksi poni mukana myös VVJL:n tilaisuudessa, josta KW Rhew haki kolmospalkinnon heikoilla rakennepisteillä sekä täysin ilman sukupisteitä, koska sen vanhemmat eivät ole kilpailleet lainkaan valjakkoajossa. Palkinto tuli kuitenkin! Samassa tilaisuudessa oli lisäksi danin omistama, Moanan kasvatti Moana's Mynta, joka palkittiin toisella palkinnolla. Onnea!

Tammikuussa oli vielä rotulaatuarvostelunkin tilaisuus, jossa minulla oli mukana tuomarioikeuksieni kanssa täydet seitsemän ponia. Tasaista kakkosta tuli tällä kertaa kaikille kotiintuomisina. Yhteispisteet ehkä hieman matalampia kuin viimeksi ja varsinkin luonnepisteet tällä kertaa tasaisen keskiverrot 5/10p. Ilonaiheina on kuitenkin Ladybug MPB:n ja Moongold MPB:n hyvät sukupisteet, sillä Ladybug on kokonaan Moanan omaa kasvatusta, kun Moongold on yhdistelmä omaa kasvatusta ja ikivanhoja, pitkiä sukulinjoja.

Helmikuun ERJL-tilaisuuteen ehti mukaan neljä moanalaista. Porukan ainoasta ykkösestä vastasi monitaituri Supermodel MPB ja Saskia Riena ja Spicy-n-Sweet MPB saivat toiset palkinnot. Riinu olisi yltänyt juuri ensimmäisen puolelle, jos sen isän sivuille olisi sijoitusten jaos merkitty. Northern Gold sai kolmosen samasta syystä ja lisäksi tamman jälkeläisnäytöt olivat keskeneräiset.

Helmikuussa KRJL otti vihdoin takaisin käyttöön jonon ja sain neljä ponia tilaisuuteen mukaan. Koulusukuiset Baldwin MPB ja Bacchus MPB saivat ensimmäiset palkinnot aivan asiallisilla pisteriveillä. Prinston MPB:lle kolmonen ilman jälkeläisnäyttöjä, kuten myös kolmonen sekasukuiselle ja koulupuolelle jälkeläisnäytöttömälle Lucky Bean MPB:lle.

ERJL:n maaliskuun tilaisuudessa pitkästä, pitkästä aikaa yksi ponini jäi palkitsematta. Olin epähuomiossa katsonut, että Prinstonin isä olisi kilpaillut KRJ:n lisäksi myös esteitä, mutta eihän se ollutkaan, joten puolikkailla sukupisteillä ja ilman jälkeläispisteitä Prinston jäi ilman palkintoa. Onneksi Moana's Wilde Deena sai odotetusti ensimmäisen palkinnon ja Moana's Hulabaloo ja juksulalainen Hanida Rewa ox toiset palkinnot. Hanida jäi muuten vain parin pisteen päähän ensimmäisestä palkinnosta ja puuttuvat pisteet jäivät roikkumaan tamman huonosta (mutta ihanan persoonallisesta) kuvasta.

Maaliskuussa KERJL:n tilaisuudessa mukana oli kolme moanalaista ja yksi juksulalainen. Upea Kerberos MPB sai ensimmäisen palkinnon ja Hiding My Heart MPB jäi kenttäpuolelle vaillinaisten jälkeläisnäyttöjensä takia juuri ja juuri kakkosen puolelle. Lucky Bean MPB jäi ilman jälkeläispisteitä pisteen päähän toisesta palkinnosta ja Hanida Rewa sai kentässä kilpailemattomien vanhempiensa takia kolmannen palkinnon.

Huhtikuussa olen ilmoittanut hevosia mukaan ERJL:n, KRJL:n ja KERJL:n tilaisuuksiin sekä lisäksi Ponikantakirjan tilaisuuteen. KRJL:ään ilmoitin mukaan vain kaksi juksulalaista trakehneria ja muihin osallistumisrajoitusten puitteissa maksimimäärän hevosia. Katsotaan mahtuivatko kaikki mukaan, sillä jätin osallistumiset tässä kuussa aika viime tinkaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti