tiistai 21. helmikuuta 2023

Pikkuvilkaisu VRL:n rekisteröintidataan vuodelta 2022

Sirpa esitteli blogissaan Virtuaalisen ratsastajainliiton vuoden 2022 hevosten rekisteröintitilastoja ja ilokseni huomasin welsh part bredien olleen viime vuoden 17. suosituin rotu! Sijoitus ei ehkä kuulosta hurjalta, mutta kun huomioi paljonko rekisterissä on rotuja, on sijoitus oikeinkin hyvä. Taputan näin virtuaalisten welshien ystävänä myös Sirpan huomiolle: "Jos kaikkien welsh-sektioiden rekisteröintimäärät laskettaisiin yhteen, ne olisivat kirkkaasti kakkosia.". Hyvä welshit ja welsh-harrastajat!

Welsh part bredeja rekisteröitiin viime vuonna 178 kappaletta, kun edellisenä vuonna sama lukema oli 113. Rodun rekisteröintimäärät ovat olleet nousussa jo pari vuotta vuodesta 2020 alkaen, tosin vuoden 2019 lukema (67 kpl) oli koko rekisteröintihistorian pienin, joten siitä on ollut helppo nousta. Viime vuoden rekisteröintimäärä on silti koko rekisteröintihistorian toiseksi suurin, kun jätetään tilaston vuoden 2010 huomiotta (ko. luvussa on kaikki 2010 tai ennen sitä rekisteröidyt).

Moana part bredsiin rekisteröin viime vuonna 55 welsh part bredia eli hieman alle kolmas osan (noin 30,9 %) koko vuoden part bredien määrästä. Alle vuosi sitten pyörittelin rekisteridataa blogissa ja laskeskelin enemmänkin Moanan osuuksia rekisteröidyistä wpb:eista. Vuonna 2020 ja 2021 Moanaan/minulle rekisteröityjen welsh part bredien osuus kaikista rekisteröidyistä oli siinä 22-23 % tienoilla eli nousua on tehty sekä prosenttiosuudessa että ihan ponien lukumäärässäkin.

Kunhan saan viime vuoden kasvattilistan suljettua, päivitän vielä edellä mainitussa blogipostauksessa esittelemäni käppyrät. Koettakaa kestää tilastofaniuteni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti