lauantai 22. lokakuuta 2022

Syyssateen lisäksi palkintosadetta

Olen tässä edellisen palkinto-hehkutukseni jälkeen jatkanut laatuarvosteluiden suhteen samalla linjalla eli aivan liian pitkiä jonoja purkaakseni, ilmoittanut aina kaikki kynnelle kykenevät ponit mukaan, vaikka sitten puolivalmiina. Mutta on silti muutama ykkönenkin tarttunut poneille matkaan!

Elokuussa laatuarvostelurupeaman aloitti welshien rotulaatuarvostelu, jonne raahasin tuttuun tapaan tuomarioikeuksieni ansiosta seitsemän (tällä kertaa) hyvin valmisteltua welshiä. Kotiin tuomisina oli tasainen rivi kakkospalkintoja. Oma A-kasvattini Purple Clover ilahdutti 48 pisteellään eli poni jäi vain kahden pisteen päähän ykkösestä! Ostoponeille Battleborn Dael, Spy Rewa ja Cedion Teifion olin onnistunut kirjoittamaan tuomaria miellyttävät luonteet - VWYL:ssä luonteesta 7/10 on aina hyvä syy riviin suklaata. Myös oman kasvatin Crazy Yellow Monkeyn 7,5 pistettä suvusta - moanalaisesta sellaisesta, lämmitti mieltä.

Lajilaatuarvosteluissa elokuussa sain moanalaisia mukaan joka lajiin. Kouluratsastusjaoksen arvostelusta Little Tempress MPB haki säälikolmosen ja komean nollan jälkeläispisteistä. Samoin Esteratsastusjaoksen tilaisuus meni Moanan osalta hivenen alavireisesti, kun omat kasvatit Drusilla, Unforgivable ja Prince Charming kipusivat juuri ja juuri kakkosen puolelle ja Mainly Awesome jäi pisteineen kolmannelle palkinnolle. Jälkeläispisteethän ne siellä taas kaiversivat, mutta palkinto kuin palkinto! Kenttäratsastusjaoksen arvostelussa kasvatit Nightmare from Hell ja Whiskey in Jar ylsivät juuri ja juuri toiselle palkinnolle, Little Tempress sitten jo selvemmin kakkoselle ja Drusilla vastasi moanalaisten ainoasta ensimmäisestä palkinnosta. Onneksi sentään Valjakkoajojaoksen elokuun tilaisuudessa moanalaiset loistivat - tilaisuuden kahdeksasta osallistujasta puolet (4 kpl) olivat lähtöisin Moanasta ja tuloksena oli kaksi hyvää kakkospalkintoa ja kaksi ykköstä. Prince Charming ja Summer Madness saivat ensimmäiset palkinnot ja Llegolas toisen, kuten myös Katariinan omistama Moana's Ambrosia.

Syyskuussa oli arvostelurintamalla hiljaista, kun vain Esteratsastusjaos järjesti tilaisuuden. Moanasta oli mukana muutama vähän valmiimpi poni ja kasvateille Smoke on the Water, Nelson ja Cha-cha-cha tulikin ensimmäiset palkinnot tuomisiksi. Koulupainotteinen kasvatti Ellis Bell haki jälkeläisnäytöttömänä kolmannen palkinnon.

Aiemmin tässä lokakuussa sain vihdoin anottua myös pari pitkään roikkunutta Näyttelyjaoksen arvonimeä ja niinpä Moanassa on (tai oikeastaan oli, koska kumpikin sai juuri muistosivunsa) kaksi muotovaliota lisää: ori Shahnameh MPB ja tamma Winchester Lilith.

Lokakuussa moanalaisia on mukana Este- ja Kenttäratsastusjaoksen sekä Valjakkoajojaoksen laatuarvosteluissa sekä marraskuun alussa rotulaatuarvostelussa. Koulupuolelle en nyt lokakuussa mahtunut mukaan, mikä kyllä vähän harmittaa... Pitää olla ensi kuunvaihteessa siis ajoissa liikkeellä, jotta ehtii saada poninsa tilaisuuteen. Myös kantakirjojen osalta pitäisi aktivoitua, sillä talleista löytyisi useampikin tulostensa tai sukunsa perusteella kantakirjakelpoinen yksilö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti