tiistai 26. heinäkuuta 2022

Ensimmäisen vuosipuoliskon laatuarvostumenestys

Maaliskuussa aktivoiduin toden teolla taas kantakirjausten ja laatuarvosteluiden suhteen, joten jokunen palkintokin on tästä rupeamasta hevosten sivuille ilmestynyt. Laskin hieman stantardejani ja aika iso osa tässä ensimmäisen vuosipuoliskon aikana arvosteltavana käynyt on saanut nollan jostakin osa-alueesta, yleensä jälkeläisistään. Jos meinaa jotenkin saada tämän tauon aikana syntyneen umpisolmun aukeamaan ja hommat jotenkin ajantasalle niin ei voi jäädä odottelemaan, että vanhat (ikääntymisen mukaan jo noin kolmekymppiset) ponit ovat täysin valmiita ennen arvosteluja. Ja palkinto se on kolmonenkin.

Ponikantakirjassa minulta on tässä alkuvuonna ollut mukana poneja jo aiemmin esitellyn maaliskuun tilaisuuden lisäksi vain kesäkuussa, jonne saivat osallistua myös tulostensa tai sukunsa perusteella kantakirjakelvottomat. Keräsin tällä kertaa harvinaisen monta "ei palkintoa"-tulosta, mikä tietenkin ärsyttää. Ilman palkintoa jäivät vanhempiensa perusteella kelpoinen Moana's Madison sekä "kelvottomat" Pendrych Gwynant ja Wlynt Flynyra. Madisonista en ole hämmästynyt ja sen kirjausyritys nyt olikin vähän jään kokeilemista kepillä. Sen sijaan Pendrych Gwynant'illa on mielestäni niin nätit tyypit, pää ja kaula, että se olisi hieman etuviistosta kuvasta huolimatta minusta ansainnut kolmosen ja paremmasta kuvakulmasta kuvattuna ehkä kakkosenkin. Ei tamma toki kauas palkinnosta jäänyt 59 pisteellään, joten ehkä kokeilen sen kanssa joskus uudelleen näyttelytuloksen turvin. Wlynt Flynyra ei mielestäni ole kovin erikoisen näköinen, mutta samalla kuvalla olen aiemmin yhden kolmospalkinnon hakenut (okei, vuonna 2016, eli varmaan aika erilainen tuomaristo ollut), joten sillekin olin säälikolmosta ajatellut. Tällä kertaa palkinto jäi kuitekin viiden pisteen päähän, joten uudestaan ei kannata kokeilla.

Mutta tuli kesäkuussa niitä palkintojakin! Tuontitamma Missing Melody sai odotetusti ykkösen. Kuvan tamma on kyllä niin sievä, vaikka minusta sen pää ja ilme voisi olla pisaran verran jalompi. Malhnameh MPB:lle tuli kakkonen, vaikka ori hieman jakoikin tuomariston mielipiteitä 2- ja 3-palkintojen välillä. Sitten saatiin vielä liuta kolmospalkintoja, kun sellaisen saivat näyttelytulosten perusteella kelpoiset Chococheese Milkshake MPB ja Loveholic MPB sekä suvun perusteella kelpoinen Moana's Priciau, ja vielä kelvottomat Glanwiriaeth Caradoc ja Moana's Rhidian. Caradocin, Rhidianin ja Priciaun palkinnot hieman huvittavat, itse kun olisin jättänyt kaikki kolme palkinnotta, mutta niiden kohdalla kannatti selvästi kokeilla onneaan. (lisäkommenttina, että arvostan ktk-tuomareiden työtä, enkä missään tapauksessa tarkoita "väärin tuomaroitu"! rakennearvostelu on sekä IRL että URL aina hieman mielipideasia, usein nähdään samat virheet tai hyvät asiat, mutta painotetaan niitä eri tavalla, URL tuomarit eivät lisäksi ole ammattilaisia, kuten en minäkään todellakaan ole, vaan harrastajia, tuon oman mielipiteeni esiin, koska se on minusta mielenkiintoista ja opettaa itseäni seuraavalla kerralla valitsemaan kuvia, joilla todennäköisemmin saa palkinnon)

Esteratsastusjaoksen laatuarvosteluihin olen maaliskuun jälkeen raahannut maksimimäärän (keskeneräisiä) poneja joka tilaisuuteen. Huhtikuussa oli vuorossa joukko suvuttomia poneja. Aerona ja Black Rose saivat kivat kakkoset yli 90:llä pisteellä. Gobaith Meddwl Du jäi pisteineen niukasti kolmosen puolelle. Glanwiriaeth Caradoc oli hakemassa selvää kakkospalkintoa, mutta unohdin päivittää sukuselvityksen nettiin ja kappas vain, kun palkinto jäi saamatta kokonaan... Nykyisillä osallistujarajoituksilla voi olla, ettei Caradoc käy uusimassa tulostaan, vaikka ärsytys on kyllä melkoinen! Oma moka ja siksi niin harmittaakin. Toukokuussa ja kesäkuussa oli vuorossa omia kasvatteja keskeneräisillä tai kokonaan ilman jälkeläisnäyttöjä. Petronellalla ja Little Temptressilla pisteet jäivät juuri kolmosen puolelle. Muilla muut osa-alueet olivat kuitenkin sen verran hyvät, että selvät kakkospalkinnot Misteltoelle, Gaialle sekä What a Shamelle ja nippanappa ykköset Ffantacylle, Breakdownille ja Moana's Wilde Olivialle. Jes!

Kouluratsastusjaoksen tilaisuuksiin olen samaten osallistunut maksimimäärällä poneja. Huhtikuussa suvuton Black Rose ja vanhempiensa puolesta näytötön Sumusilmun Fatima saivat odotetut kolmospalkinnot. Yllättäen yleis/estepainotteinen Moana's Periphery sen sijaan onnistui puolella pisteellä kipuamaan yli 100 pisteen rajan ja sai ensimmäisen palkinnon! Toukokuussa mukana oli hieman koulupainotteisempaa porukkaa ja Ffantacy ja Bastian saivat komeat ykköset. Bastian sai upeat 109 pistettä heikoista (5 p) rakennepisteistään huolimatta! Täysin jälkeläisnäytötön Gaia sai tyytyä kolmoseen. Kesäkuussa koulutamma Deap Sea Pearl ja estepainotteinen Breakdown saivat hienot ykköset ja toinen koulutamma Mirror in the Dark jäi vain puolen pisteen päähän samasta. Harmi, mutta jonoa on sen verran, että jäänee uusimatta.

Toukokuussa ilmoitin todella pitkästä, pitkästä aikaa ponejani myös Valjakkoajojaoksen laatuarvosteluun! Ihana lempparini Moana's Trickster sai kakkospalkinnon ilman jälkeläisnäyttöjä ja tammat Moana's Honey Bunny ja Sunny Day jäivät pisteineen kolmosen puolelle myöskin nollalla jälkeläispisteellä. Juhannuksen sijoitusten keräilyni jäljiltä Trickster ja Honey Bunny saisivat nyt (lähes) täydet jälkeläispisteet, joten kun minulla ei ole jonoa VVJL:uun niin ponit saattavat päästä uusimaan palkintonsa.

Toukokuussa minulta eksyi poneja pitkästä aikaa myös Kenttäratsastusjaoksen laatuarvosteluun. Aika keskeneräistä sakkia ja What a Shame vastasi ainoasta kakkospalkinnosta, kun oli myös ainoa, joka sai edes joitakin jälkeläispisteitä. Siispä kolmoset Breakdownille, Gaialle ja Petronellalle nollalla pisteellä jälkeläisistään. Vaikkei minulla olekaan jonoa KERJL:uun niin kaikki kolmosen saaneet ovat sen verran vanhoja, että taitavat saada muistosivunsa ennen kuin jälkeläisten kisanäytöt on saatu niiden sivuille.

Myös virtuaalinen Welshystävien rotulaatuarvostelun tilaisuus pidettiin toukokuussa ja minulta oli tietysti seitsemän ponia mukana. Suvuttomille poneille, Gobaith Meddwl Dul, Aerona ja Black Rose, kolmoset ja suvullisille, Ivy Blue MPB, Moana's Shenanigan, Fairytale CF ja Moana's Llegolas, kakkoset. Shenaniganilla oli realistiset mahdollisuudet jopa ensimmäiseen palkintoon jos olisin vaihtanut sille paremman kuvan, ja harkitsinkin sitä vakavasti, mutta jotenkin se ei sitten olisi enää ollut Nipsu, joten kelpaa tuo kakkospalkintokin. Ivy sai suvustaan ilahduttavat 7 pistettä, kuten Fairytalekin, mutta Fairytale ei ole oma kasvattini niin sen sukupisteet ei oikeastaan herättäneet mitään tunteita.

Kaikki heinäkuun tilaisuudet jäivät tällä kertaa välistä, koska olin unohtanut laittaa ajastetut osallistumisviestit, enkä alkukuusta ehtinyt lainkaan harrastaa. Elokuussa toivottavasti taas jatketaan palkintojen metsästystä ja jonojen purkua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti