torstai 6. tammikuuta 2022

10-vuotias Moana part breds ja pitkän iän salaisuus

Loppiaisena tasan kymmenen vuotta sitten hevostalli.netin virtuaalihevososiossa julkaistiin ensiesittelyyn uusi welshtalli Moana part breds. Vau, Moanan julkaisusta on todella jo kymmenen vuotta aikaa! Moanan oli alunperin tarkoitus olla leppoisa, realistinen ja tarinallinen talli, mutta vuosien saatossa (tai aika nopeasti tallin perustamisen jälkeen jo) toiminta on muuttunut ja jalostunut nykyiseen muotoonsa. Nykyään Moana on ehkä virtuaalisten welsh part bredien historian suurin kasvattaja ja muitakin welsh-sektioita on maailmaan saatettu kohtuullinen määrä. Kaikkea sitä onkin kymmenessä vuodessa ehdittykin!

Nykyään kymmenenvuotias virtuaalitalli ei enää ole samanlainen harvinaisuus kuin vielä joskus, mutta ei ihan joka talli silti kymmenvuotissyntymäpäiviään näe! Moanan pitkän iän salaisuus on varmasti onnistunut toimintamuodon valinta sekä oikea kasvatusrotu. Jo ennen Moanaa olin todennut, että kasvattaminen on "se juttu" minulle virtuaalihevostelussa ja useampaa rotua olinkin jo ehtinyt kasvattaa ennen welsheihin päätymistä. Welshit, erityisesti A- ja B-sektioissa sekä tietysti part bredit, veivät sitten mennessään! Iso tekijä welsheissä on ollut myös toimiva rotuyhdistys sekä muut welshharrastajat. Kiitokset Moanan pitkästä taipaleesta kuuluvat osin siis myös heille: Kiitos tsempeistä, motivaatiopotkuista, nimiehdotuksista ja ajatuksista ja kaikesta muustakin!

Tähän kohtaan olin valmistellut useita excel-diagrammeja Moanan numeroista tässä kymmenen vuoden ajalta, mutta (luultavasti) Bloggerista johtuvien teknisten ongelmien takia en saa niitä tähän kirjoitukseen lisättyä. Kahden vuoden takaisia käppyröitä voi käydä vilkaisemassa täältä. Tylsästi siis kymmenen vuoden numerot numeroina:

Kymmenessä vuodessa Moanassa on...

  • syntynyt 389* kasvattia, joista 285 on ollut pääkasvatusrotua welsh part bredia
  • myyty 65 kasvattia pois kotitallista
  • järjestetty 459 kilpailua, joista eniten on ollut esteratsastusta, mutta lajivalikoimaa on ollut kouluratsastustuksesta poniagilityn kautta ponilaukkoihin
  • järjestetty viidet näyttelyt
  • asunut VRL:n rekisterin mukaan yli 500 ponia
* vuoden 2021 kasvattimäärä voi vielä kasvaa muutamalla

Synttäreitä juhlistetaan tämän blogikirjoituksen lisäksi 6.-10.1. pidettävillä kilpailumaratoneilla, joissa on tarjolla estehyppyjä, kouluratsastusta, kenttää ja valjakkoajoa.

Hyvää 10-vuotissyntymäpäivää lempilapsi Moana part breds <3

4 kommenttia: