maanantai 6. tammikuuta 2020

Lempilapsi Moana part breds 8v

Kenellekään blogia seuranneelle ei varmasti ole jäänyt epäselväksi, että Moana part breds on talleistani aktiivisin, suosikkini kun on. Tänään tuon tallin perustamisesta on tullut kuluneeksi kahdeksan vuotta! Nykyään ei kahdeksan vuoden ikäinen talli ole enää mikään superharvinaisuus, kuten vaikkapa vielä 10-15 vuotta sitten. Tuntuu, että harrastajien keski-iän kasvaessa kasvaa myös tallien keski-ikä. Olen silti iloinen ja ylpeäkin, että lempilapseni on päässyt jo alakoululaisen ikään.

Moanan syntymäpäivien kunniaksi alla muutama excel-käppyrä kuluneen kahdeksan vuoden luvuista.

Moanan ensisijainen toimintamuoto on welshien kasvatus, eli tässä tärkein käppyrä, mitä tallista voi vain tehdä. Poismyytyjä kasvatteja voisi olla isompikin osuus syntyneistä varsoista, mutta kuitenkin ihan kiva määrä on saanut kodin Moanan ulkopuolelta (ainakin, kun huomioidaan kuinka laiska myyjä ja markkinoija olen). Vuoden 2019 kasvattimääristä puuttuu vielä viimeisen CAS-vuoden (CAS57 päättyy 19.1.) varsat, joita tulee näillä näkymin olemaan 4-6 kpl eli yli kolmenkymmenen kasvatin päästiin viime vuonnakin.

Moanan hevosmäärä on moninkertaistunut sitten tallin aloitettua toimintansa. Vuoden 2012 lopussa poneja oli vaivaiset 32 kappaletta, kun tänään poneja oli tasan 280! Vuosien 2013-2015 hevosmäärät ovat laskennallisia arvioita, muut lukemat on otettu vuosittain VRL:n rekisteristä eli pieniä heittoja todellisuuteen nähden voi olla sinne tänne rekisterin välillä hieman päivittämättömien tietojen takia. Hevosmäärän kasvu on viime vuosina tasaantunut, johtuen hevoskannan vanhenemisesta eli nykyään muistosivujen ja uusien syntyvien kasvattien määrät alkavat olla jotakuinkin tasapainossa.

Kilpailuiden järjestäminen on aina ollut lähellä sydäntäni, mutta ei niin paljon kuin kasvattaminen. Aika kivasti Moanassa on kuitenkin viime vuosina kilpailuita pidetty ja varsinkin 5 kutsun kuukausitavoite on toiminut loistavasti. Tarkoitus on, ettei vuosien 2014-2016 "lamavuosiin" kilpailuiden järjestämisen osalta enää päädytä.

Hyvää kahdeksatta syntymäpäivää Moana part breds <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti