sunnuntai 27. joulukuuta 2020

Taukovuoden viimeiset laatuarvostelupalkitut

Meinasin ensin, etten ala näitä palkintoja enää tässä loppuvuonna esittelemään, kun tutkin ketään muuta kuin minua ne kiinnostaa, mutta esittelen nyt kuitenkin, koska olen niistä taas niin iloinen.

Kesäkuun Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelu on viimeisin lajilaatuarvostelu, jonne olen hevosiani ilmoittanut. Tällä kertaa mukana oli varsin vakuuttava ja koulupainotteinen porukka, sillä kuudesta ilmoittamastani hevosesta viisi sai ykköspalkinnon! Aivan erityisen onnellinen ja innoissani olen oriin Red Charm MPB:n ykköspalkinnosta ja 107,5 pisteestä! Hassua, miten iloiseksi kuvitteellisen ponin kuvitteellisesta palkinnosta voikaan tulla. Muita I-palkinnon saaneita olivat A-ori Moana's Shenanigan, ainoa C-oriini Moana's Vernon ja ostoponi Mewian Sayer. Ostoponi Sumusilmun Basil jäi kilpailemattoman isänsä takia kakkospalkinnon puolelle, mutta sai hienot pisteet muista osa-alueista.

Kesäkuussa ponikantakirjan tilaisuudessa missasin jotenkin kokonaan ktk-kelvottomille avoimen osuuden ja ilmoitin mukaan vain ktk-kelpoisia poneja. Tyhmä, tyhmä minä ja voi surku menetettyä tilaisuutta! Meille tuli aika tasainen kakkosrivi kotiin vietäväksi, kun Moana's LlacheuCheesecake MPBTrolldale MPB ja Belle Fleur MPB saivat kaikki vahvat kakkospalkinnot. Llacheun kakkonen oli miellyttävä yllätys, sillä omasta mielestäni kuvan ori on hieman varsamainen. Born to be Wild MPB jäi pisteiltään melko niukasti kolmannen palkinnon puolelle, mikä hieman harmitti, sillä tamma on mielestäni kaunista wpb-tyyppiä edustava, kevyt ja jalo poni, ja mielestäni toisen palkinnon arvoinen.

Sitten vähän tuoreempiin tuloksiin, kun VWY piti marraskuussa viimein pienen tauon jälkeen rotuarvostelutilaisuuden. Tuomarina (ja laitoksen vetäjänä) sain taas tungettua mukaan ison joukon poneja (vaivaiset 10 kpl), mutta eipä sinne muilla kovin suurta tunkua ollutkaan ja kaikki ulkopuoliset halukkaat mahtuivat mukaan. Harvinaista kyllä, mutta kaikki ponini saivat toisen palkinnon eikä tilaisuuden huonoin poni tällä kertaa ollut moanalainen (kuten hävettävän useana aikaisempana kertana on käynyt, hups). Erityisesti ilahdutti Moana's Unforgivablen komeat 48 yhteispistettä sekä Ugly Duckling MPB:n hienot 7 pistettä sukuosuudesta. Unto menetti tilaisuuden parhaan ponin tittelin vain vaivaisella yhdellä pisteellä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti