keskiviikko 30. joulukuuta 2020

Niin ne vuoden 2020 tavoitteet...

Viime tammikuussa sitä tuli taas asetettua tavoitteita ja kesäkuussa niiden osalta näytti vielä ihan kohtuulliselta. Elämässä sitä kuitenkin sattuu kaikenlaista ja tänä vuonna "pieni" tauonpoikanen pääsi yllättämään ja laittamaan myös virtuaaliset suunnitelmat uusiksi. Käydään nämä nyt tästä alta pois, jotta voin alkaa miettiä seuraavan vuoden, 2021, tavoitteita tälle harrastukselle.

Moana part breds

 • pidä kasvattilista CAS-vuosittain ajan tasalla okei, tämä on onnistunut melkein. Huijasin sen verran, että siirsin joitakin suunniteltuja (mutta vielä nimeämättömiä ja sivuttomia!) kasvatteja seuraavalle vuodelle, mutta kyllä tämä muuten voidaan katsoa täytetyksi ja siten vihreäksi, koska ei tähän listaukseen muuten saada yhtään vihreää!
 • pidä ponien kisakalenterit CAS-vuosittain ajan tasalla (=kalentereiden päivitys min. 4krt/vuodessa) hahahahaaaa, en ole päivittänyt kisakalentereita kai kertaakaan tänä vuonna, joskin keskeytin kilpailemisen kokonaan joskus kesällä. Erittäin punainen. Odotan jo kauhulla tätä päivitysrupeamaa.
 • yksi viiden kutsun kilpailurypäs joka kuukausi alkuvuosi meni hyvin, mutta sitten tämä lässähti. Hyvä tavoite silti edelleen, mutta valitettavasti ei onnistunut tällä kertaa.
 • luetteloi tärkeät, säilytettävät ori- ja tammalinjat aloitin tätä alkuvuodesta, mutta on jäänyt sittemmin muiden kiireiden alle. Ei tätä kehtaa laittaa enää edes puoliksi suoritetuksi.
 • ensimmäinen pitkäsukuinen (yli 4-polv.) kasvatti, jonka isä- tai emälinja on kokonaan Moanan omaa kasvatusta taas: hyvä tavoite, mutta odottaa edelleen toteutusta.
 • älä päästä ponimäärää yli 300 tähän on pakko sanoa, että en ole nyt aivan varma Moanan todellisesta ponimäärästä, mutta VRL ilmoittaa 278 eli sovitaan tämä onnistuneeksi! Luvusta ei toki puutu kuin juuri loppuneen CAS-vuoden kasvatit ja kourallinen vielä rekisteröimättömiä tuontiponeja, mutta ei anneta niiden nyt häiritä!

Juksula

 • tee lista tallin vaatimista päivitystoimenpiteistä ja seuraa listaa hei, lista on tehty! Sitä ei kyllä ole seurattu eikä siitä ole edes toteutettu ensimmäistäkään kohtaa, mutta se on silti tehty! Ja on jopa edelleen tallessa.
 • hanki ne työhevoset!! ... joo, ei.
 • järjestä vähintään yhdet WRJ- ja TYH-kilpailut ei varmaan tarvitse edes sanoa, ettei ole toteutunut.
 • välillä voisi vaikka kasvattaakin jotain eli (ainakin) suunnittele uusia juksulalaisia hih, ei todellakaan. En ole edes unissani miettinyt tällaisia. Tänä vuonna Juksulaan ei ole tainnut syntyä yhtäkään kasvattia, ellei sitten ensivuonna synny joitakin takautuvasti.

Moana farm

 • hyödynnä maatilaa ponien päiväkirjamerkinnöissä vihreää, vihreää! Olen kirjoittanut ainakin kymmenkunta maatilan läpi tai ohi kulkevaa maastoretkitarinaa ja idealaatikossa on varastossa vähän erilaisempiakin päiväkirjamerkintöjä maatilaa hyödyntäen.
 • hanki aasi, muuli/muuliaasi ja karjahevonen yhtenä päivänä selasin tallentamiani aasi-kuvia läpi, mutta se ei varmaan riitä edes puoliksi suoritettuun.

Blogi

 • vuoden 2020 top5 hmm. Blogi kärsi muun harrastuksen ohessa tauostani ja vuoden aikana olen kirjoittanut surkeat 20 tekstiä ennen tämän postauksen julkaisua, joten viiden (siis noin neljäsosan) parhaan valinta voi olla aika hölmöä, kun aika moni teksteistä on vieläpä vähemmän luovia "tämän CAS-vuoden kasvatit" tai "viimeisimmät laatispalkinnot" -tekstejä. Ehkä top3 on mahdollinen?
 • vähennä "hillopurkkiotsikoiden" käyttöä kuten sanottua, en ole kirjoittanut kovinkaan paljoa tänä vuonna, mutta olen kiinnittänyt otsikointiin enemmän huomiota ja mielestäni käyttänyt otsikoissa nyt enemmän luovuutta.
 • kommentoi muiden blogikirjoituksiin aina, kun mahdollista ja keksit kommentoitavaa tätä olen pyrkinyt toteuttamaan parhaani mukaan. Blogirintamalla on ollut aika hiljaista muillakin ja tarinallisiin blogikirjoituksiin koen kommentoinnin usein aika hankalaksi. Mutta eiköhän tämän voi kuitata toteutuneeksi, koska yritystä on ainakin ollut ja jotain tulostakin! Mielestäni hyvä tavoite edelleenkin.
Kesäkuussa olin vielä armollinen itselleni ja annoin puolivuositsekkauksessa itselleni 7,5/15 tavoitteista toteutuneiksi, siis täsmälleen puolet. Nyt otin ne vaaleanpunaiset lasit pois päästä mutta kyllä tavoitteista nyt kuitenkin 6/15 voidaan katsoa suoritetuiksi (tai ainakin puoliksi). Juksulan osalta tämä näyttää aika synkältä (taas), mutta ensi vuonna uusi yritys!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti