perjantai 6. tammikuuta 2023

Cobien paluu (+ Moana 11v)

Moana part bred täytti tänään jo komeat 11 vuotta. Viime vuonna syntymäpäiviä juhlistettiin isolla kilpailumaratonilla ja tällekin vuodelle piti keksiä jotain erityistä. Mikäs sen erityisempää kuin hankkia muutama welsh cob aka sektio D:n edustaja Moanaan?

Moanassa on itse asiassa aikojen alussa ollut sekä yksi aito cob että muutamia C-sektion poneja. Siitä koko tallin historian ainoasta oikeasta cobista, tamma Gwlanog Eirin Perffaithista, olen rekisterin mukaan luopunut 16.3.2013. Tamma jätti ennen myyntiään Moanaan yhden wpb-varsan, mutta ei lainkaan cob-varsoja. C-sektion varsoja Moanassa on sen sijaan syntynyt yhteensä 7 kappaletta, joista viimeisin vuonna 2018. Moanassa asuneista C-poneista viimeisin, C-ori Moana's Vernon, sai muistosivut vuoden 2021 tammikuussa eli aika tarkkaan kaksi vuotta sitten.

Aivan ilman cobeja (okei, cob-tyypin poneja) en ole aivan kokonaan ollut, sillä Juksulassa asuvat viimeisimmät Moanan C-sektion kasvatit C-tamma Moana's Venice (syntynyt 2016) ja C-tamma Moana's Tiwlip (syntynyt 2018), joista en ole raaskinut luopua, mutta enpä tammoilla ole kyllä kauheasti mitään tehnytkään. Lisäksi hankin noin 1,5 vuotta sitten eleniltä jossain mielenhäiriössä D-sektion tamma Llygedyn Brithnin, joka sekin asuu (ja on tekemättä mitään) Juksulassa. Moana on siis ollut cobiton jo vuosia.

Mutta eipä ole enää! Aloitin pikselöintipäiväni tarjoamalla leahin Moorgatessa kasvattamasta Moorgate Lliliorista, joka sitten muuttikin Moanaan vielä tänään. Olen tammaa useamman kerran käynyt katsomassa, koska tykkään sen sekalaisesta suvusta: siinä on nimittäin viiden eri kasvattajan kasvatteja. Tykkään myös tamman ja sen emälinjan nimistä, joten tänään sitten taivuin mielitekoni edessä. Vielä on vähän epäselvää, että mitä Lliliorilla teen, mutta eiköhän sille jotain keksitä.

Lisäksi keksin tänään Moanaan kaksi D-sektion tuontia: oriin Llosgi Llew ja tamman Llwybr Dolydd. Kirjoitin ihan luonteet ja sukuselvitykset ja kaikki eli ilmeisesti aion näiden kanssa laatuarvosteluihin, koska minä en huvikseni kirjoita kyllä ainuttakaan sukuselvitystä. Kyllähän tämä pahasti näyttää siltä, että Moana part bredsin historian ensimmäinen welsh D -kasvatti saattaa syntyä vielä tänä vuonna! Johan sitä on 11 vuotta odotettukin.

Welsh C ja D -sektiot ovat minulle pitkästä virtuaalisesta historiastani huolimatta melko tuntemattomia. Oman muistini ja VRL:n rekisterin mukaan en ole koskaan ennen Moanaa omistanut yhtäkään C- tai D-sektion ponia. C-sektiota olen tähän hetkeen asti omistanut koko historiani aikana yhteensä 9 kappaletta, joista ensimmäisen olen hankkinut syyskuussa 2012 eli Moanan oltua toiminnassa noin puoli vuotta. D-sektiota olen omistanut vain edellä mainitun, sittemmin myydyn tamman, sekä nyt hankkimani cobit, eli yhteensä kokonaista viisi poniyksilöä, joista yhden olen tosiaan jo myynytkin.

Katsotaan annanko pikkurillin ja cobit vievätkin koko käden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti