sunnuntai 26. kesäkuuta 2022

Laiska töitään luettelee

Olen perinteisesti viettänyt juhannukseni kotona ja vältellyt kaikkia mahdollisia sosiaalisia kokoontumisia, joten juhannukseni on jo useana vuonna ollut pyhitetty virtuaaliharrastukselle. Kolme päivää ankaraa pikselöintiä! Melkein kuin parhaina teinivuosina, mutta ei ihan (ilmeisesti aikuisen ihmisen pitää myös laittaa ruokaa, siivota ja leikata nurmikko, vaikka kuinka haluaisi vain pikselöidä koko juhannuksen). Tänä vuonna olin varautunut juhannuksen mielikuvitusharrastusmaratoniini myös etukäteen tekemällä Keskustaan ostotopikin.

Sainkin mukavasti tarjouksia sekä welsheistä että täysverisistä topikin ja chatin kautta, joten löysin uutta verta niin Juksulan täysverilaumaan kuin Moanan welshponien joukkoon. Pidempisukuisten welshien löytäminen osoittautui kuitenkin haasteelliseksi, kun melkein jokaisen hiemankin pidempisukuisen suvussa tuntui useampi tuttu nimi olevan. Ilahduin kuitenkin positiivisesti miten monella löytyi joku minun omistuksessani ollut welshponi tai ihan Moanan kasvatti suvustaan! Tarjotuissa täysverisissä vilahteli tuttuja nimiä vähemmän, mikä ei tosin ole yllättävää, kun omistan muutaman kymmenen täysveristä (xx, x ja ox), versus noin 300 welshponia. Englantilaisissa oriit Rainmaker xx ja Irish Ballet xx tuntuivat kyllä olevan hyvin edustettuina ja kumpaakin minulta löytyy sekä part bredeissa että Juksulan täykkäreissä.

Olen tietenkin kaikista uusista hevosistani ainakin jonkin verran innoissani, enhän muuten olisi niitä hankkinutkaan. Kanssaharrastajilla on niin kivoja hevosia! Uusista ostoksista welsheistä suosikiksi nousi samoin tein wpb-tamma Elven Maidenhair, jolla on kiva nimi, kuva (ja väri!) sekä suku ja luonteenkin onnistuin kirjoittamaan itseäni miellyttävästi. Harvoin 1-polvisen suvun omaavasta, ei-omasta-kasvatista sitä innostuu näin! Arabeista erityisesti ihastuin puolalaistammoihin Eligia MJA ja Patrycja MJA, ja tuleva lempitäysveriseni on vielä matkalla, kun Jennalta Heimdallista olen kysynyt aivan ihanaa xx-tilausvarsaa, jolla olisi sukua neljä polvea ja sieltä löytyisi mm. edellä mainitut Rainmaker ja Irish Ballet, upea tamma Polarfuchs sekä Marinean legenda Wizzerria.

Hankin yhteensä seitsemän uutta welshponia (+yksi yhdistelmä, josta en ole vielä vahvistusta), kolme arabia ja kolme englantilaista täysveristä (+yksi yhdistelmä, jota ei ole vielä vahvistettu) eli josko näillä hetken aikaa taas pärjäisi. Suurin osa uusista hankinnoista on minulle vierailta kasvattajilta eli tuli samalla tuettua vieraita harrastajiakin. Kyllä uudet hevoset saavat sormet syyhyämään ja mietin jo kuumeisesti millaisia yhdistelmiä saankaan näistä aikaan!

Otsikon mukaisesti laiska töitään luettelee, mutta luettelen nyt vähän silti! Ostohevosten sivujen teon lisäksi juhannukseeni kuului harrastusrintamalla seuraavaa:

  • suurprojekti hevosten kilpailukalentereiden päivitys, lähtötilanne oli 2132 läpikäytävää kilpailukutsua, lukema tänä iltana harrastusmaratonin loppumetreillä 1320 kpl eli melkoista edistystä!
  • Moanan ponien päiväkirjojen kirjoittelua, kirjoitettuja merkintöjä 7 kpl yhteensä kuudelle eri ponille
  • kaksi luonnetekstiä
  • muistosivujen tekeminen 30 hevoselle (osa niin ikivanhoja, että piti laittaa kuolemaankin takautuvasti, onneksi se on nykyään VRL:ssä mahdollista)
Ja vielä jäi niin monta hommaa kesken ja tekemättäkin. Minulla oli mukava juhannus, toivottavasti oli myös kaikilla blogin lukijoillakin!

1 kommentti:

  1. Wizzerria! Sitten kyllä esittelet sen täysiverisen :)

    VastaaPoista