lauantai 2. huhtikuuta 2022

Pitkästä aikaa vähän palkintoja!

Olen, hyvin, hyvin hitaasti mutta kuitenkin kohtuullisen varmasti, alkanut saada Moanan ponilaumaa jonkinlaiseen järjestykseen 2020-2021 taukoiluiden jäljiltä, ja olen onnistunut ilmoittamaan poneja muutamiin laatuarvosteluihinkin tässä viimeisen puolen vuoden aikana. Puoli vuotta kuulostaa pitkältä, mutta minun nykyisellä harrastustahdilla se on vain pieni hetkinen!

Marraskuun lopussa tungin jokaisen kynnelle kykenevän welshponini rotulaatuarvostelun tilaisuuteen mukaan ja hyväksi käytin tuomarinoikeuttani täyttää vajaaksi jäänyt tilaisuus. Tilaisuudessa olikin melkoinen määrä minun ponejani ja sopivasti muutama ulkopuolelle myyty Moanan kasvattikin sattui samaan tilaisuuteen mukaan, joten marraskuu oli rotulaatiksessa moana-kuukausi tällä kertaa. Muutama kolmospalkinto ja iso kourallinen kakkosia aika tasaisilla pisteillä. Ilahduttavaa oli Prinston MPB:n 7,5 pistettä sukuosuudesta ja useampi 7/10 luonnepistetulos. Prinstonin kohdalla iloa sukupisteistä laskee hivenen se, että ori on vasta ensimmäisen polven moanalainen, mutta onpahan ainakin kiva yhdistelmä tullut valittua.

Maaliskuussa keräilin pitkästä aikaa viisi ponia mukaan Ponikantakirjan maaliskuun tilaisuuteen. Edellisen kerran taisin kyseisiin kekkereihin osallistua maaliskuussa 2020, että oli se jo aikakin! Menin hieman sieltä mistä aita oli matalin ja ilmoitin mukaan vanhempiensa perusteella kantakirjakelpoisia poneja, sekä jo edellisellä omistajallaan irtosertin keränneen Fairytale CF:n. Faro saikin sitten kolmosen, kuten myös mielestäni aivan ihana Elitehof's Cicciolina. B-oriit Kastehelmen Cameron ja Felindre Granit ylsivät molemmat toiseen palkintoon. Granit jäi vain kahden pisteen päähän ykkösestä ja kaksi tuomaria olikin antanut ykköseen oikeuttavat pisteet. Porukan ainoasta toteutuneesta ykkösestä vastasi mountaintamma Felindre Gwenan.

Esteratsastusjaoksen laatuarvostelut ovat pienentyneet merkittävästi sitten viime kerran, mutta sain kuin sainkin kaksi vaivaista ponia mukaan maaliskuun tilaisuuteen. Kaikin puolin valmis Saskia Neeltje ylsi hienosti ensimmäiselle palkinnolle. Jälkeläisnäytötön Ivy Blue MPB jäi selvästi kolmospalkinnon puolelle, eikä olisi yltänyt kakkoseen edes täydellisellä päiväkirjalla, joten en jää (varsinkaan nykyisillä osallistumisrajoituksilla) palkintoa harmittelemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti