keskiviikko 13. lokakuuta 2021

Ihmeiden aika ei ole ohi: Moanan vuoden 2020 kasvatit

Nappasin syysflunssan ja työnantajani ohjeistuksen mukaisesti menin koronatestiin sekä sain sairauslomaa testituloksen valmistumiseen saakka. En yleensä iloitsisi sairauslomasta mutta nyt on sanottava, että tulipa ylimääräinen lepopäivä tarpeeseen! Ja koska kalenteri yllättäen tyhjeni, sain viettää koko päivän pikseliponien parissa. Lähes 9 tuntia armotonta pikselöintiä - aivan kuin kultaisina teinivuosina.

Tulostakin tuli, sillä Moana part bredsin vuoden 2020 kaikkien kasvattien sivut ovat vihdoin valmiit ja julkaistu. Muutamia luonteita vielä puuttuu, mutta kaikki kasvatit on vihdoin nimetty, sivutettu ja rekisteröity. Ei tässä olla kuin 10 kuukautta myöhässä, mutta kuka sellaisia muka laskee tai muistaa!

Moanassa syntyi vuonna 2020 yhteensä 36 kasvattia, mikä on yksi vähemmän kuin edellisenä vuonna. Varsoista suurinosa oli welsh part bredeja (24 kpl). Toiseksi eniten oli A-sektion kasvatteja (7 kpl) ja vähiten B-sektiota (5 kpl). Part bredeissa oli pientä laskua edelliseen vuoteen (2019: 26 kpl), kuten myös A-sektiossa (2019: 9 kpl). Sen sijaan B-sektion varsoja syntyi viime vuonna hieman enemmän kuin edellisenä (2019: 2 kpl). C- tai D-sektion varsoja Moanassa ei ole syntynyt viime eikä sitä edellisenä vuonna lainkaan.

Vuoden 2020 kasvattilista on hieman tammapainotteinen, sillä kasvateista 16/36 oli orivarsoja ja loput 20/36 tammoja. Edellisvuonna orivarsoja oli samoin 16 kpl ja tammavarsoja 21 kpl. Kaikissa sektioissa (pb, A ja B) syntyi hieman enemmän tamma- kuin orivarsoja.

Ulkopuolinen isäori oli viidellä kasvatilla ja ulkopuolinen emä neljällä, joskin kaikki liisinkitammat olivat omia tammojani Juksulasta. Ulkopuolisten tammojen käyttö jalostuksessa oli viime vuonna lisääntynyt verrattuna edelliseen vuoteen (2019 ulkopuolisia oreja 5 kpl, tammoja 0 kpl). Moanassa vuonna 2020 syntyneistä varsoista peräti kahdeksan (22 %!) sai omistajan tallin ulkopuolelta, kun edellisvuonna varsoja myytiin pois vain yksi. Minun myynti- ja mainostusaktiivisuudella tämä on loistava tulos!

Sukujen pituuksia en alkanut sen tarkemmin räknäämään, mutta 3-4-polvinen on mutulla se yleisin suvunpituus. Sukuja löytyi kuitenkin viime vuodenkin varsoissa ihan 1-polvisesta pitkäsukuisiin, joilta sukua löytyy yli viisi polvea.

Vuoden 2020 loppuun mennessä Moanassa on syntynyt yhteensä 356 varsaa, joista 259 on welsh part bredeja. Alkaa olla jo ihan kivat lukemat, vaikka itse sanonkin. Kasvattilista ja taulukot löytyvät täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti