tiistai 31. maaliskuuta 2020

Astutussuunnitelmia ja vähän lisää ostoksia

Kun (tai jos) tämä etäily joskus päättyy, on hevosmääräni varmaan tuplaantunut siihen mennessä... Tällä kertaa Moana part breds on saanut useita, siis useita, uusia asukkaita. Miksi ihmisillä on niin kivoja welshejä?!

Elli L.:n Vinhakulmasta rohmusin peräti kolme uutta ponia. Kasvattimyynnistä löytyi ori Vinhan Azzaroo (aiettä, mikä nimi!) ja tamma Vinhan Pinkie Pie. Tarvetta oli kahdelle kolmipolviselle A-tammalle (eikä yhdellekään yksipolviselle wpb-oriille, mutta mitäs pienistä), joten kun toinen A oli vielä saatava, niin tiskin alta löytyi tilausvarsana Vinhan Café Rica. B-ponivahvistusta saatiin felissalta Kastehelmestä B-ori Kastehelmen Cameronin muodossa. Mutta ei se ponivarantojen täyttö tähän jäänyt! Vannon, että menin danin Paraatiponien sivuille ihan vain katsomaan morsianta Yarolle, mutta päädyinkin palaamaan kahden heräteostosponin kanssa (ja Yarollekin löytyi morsian). B-tamma Pencalow Prima tuli matkaan vahingossa, vähän niin kuin kaupan päällisinä. Kai sillekin jotain käyttöä keksin. Sitten löytyi oman kasvattini varsanvarsa B-ori Draco Dawn, joka on aivan valtaisan ihana, vaikka siinä onkin vähän turhan reilusti mounttiverta minun makuuni. Mutta onhan tuo emänpuolenkin suku aikas herkullinen! Ja vielä Yaron jälkeläinen eli lyhyesti ja ytimekkäästi wpb-ori Pan. Seitsemän uutta ponia muutamassa päivässä. Tällä tahdilla ostaisin vuodessa melkein kolmesataa hevosta, hups.

Tällä kertaa ostoksissani oli (ainakin osassa) järki ja jalostussuunnitelma takana. Olen tässä viimeisen viikon aikana käynyt läpi Moanan poneja ja tehnyt astutussuunnitelmia, jonka takia totesin tarvitsevani muutamia uusia ja omiin poneihini nähden erisukuisia partnereita. Huutavin pula oli ehdottomasti A-sektion parissa, jossa lähes kaikki ponini ovat jo sukua keskenään. Kahdella erisukuisella tammalla ei toki ihmeitä tehdä, mutta jos osan noista omista tammoista astuttaisi ulkopuolisilla oreilla niin päästäisiin taas sukupolvi tai kaksi eteenpäin. B-poneissakin oli tarvetta jokuselle uudelle ja erisukuiselle ponille. Dracokin on meidän B-ponien suhteen erisukuinen, sillä sen suvussa olevan Moanan kasvatin vanhempia ei ole käytetty meillä B-ponien jalostuksessa. Yksi kaksi- tai kolmepolvinen B-ponitamma pitäisi vielä hankkia tai sitten kasvattelen Primasta tammalinjan vierailla oreilla.

Welsh part bredien osalta taas kaipaisin oikeastaan enemmän täysiverisiä kuin uusia poneja. Pan on silti tervetullut lisä kaksipolvisiin oreihin ja sille onkin jo yksi tamma valittu ja toinen harkinnassa. Azzaroon kanssa vielä pallottelen, että astuuko se Priman (jolloin varsalla iso welsh-%) vai mahdollisesti jonkin Juksulan täysveritamman (jolloin welsh-% pieni). Molemmille varsoille ei ole  (ainakaan nyt) tarvetta, joten jompi kumpi (ja se toinen ehkä sitten myöhemmin).

Juksulaakin olen hieman käynyt läpi ja todennut, että tarvitsen sinne uusia täysverisiä. Arabeja, englantilaisia ja jos vain löytyy niin valmiita angloarabejakin. Olen puuhastellut viime viikkoina niin paljon ja ahkerasti Moanan kanssa, että voisin kyllä vaihteeksi jo kääntyä Juksulan puoleen. Kunnon tomutusta talli jo kaipaisikin!

2 kommenttia:

  1. Pikaisella katsauksella totesin, että orieni Loitsulan Myrick (wA) ja Neithiwr Rewa (wB) suvut ei olisi edustettuna Moanassa. Joten jos nämä herrat vaan jalostustyöhösi kelpaavat, niin ovat vapaasti käytettävissä tammoillesi (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tarjouksesta, mutta valitettavasti molempien orien suku on meillä jo edustettuna. Mörrin ei. Eiddof Tywysog on alunperin Moanan tuontiponeja ja ii. Mixed Maxia löytyy wpb-suvuista. Enttiä meinasin jo lainata Primalle, mutta siltä löytyikin samaa sukua kuin tässä postauksessa esitellyllä Cameronilla. Eli kiitos, mutta ei tällä kertaa! Komeita oreja ja varsinkin Tywysogin näkyminen muissa kuin omissa suvuissani on hieno homma!

      Poista