lauantai 6. heinäkuuta 2019

Kesäkuussa palkitut

Alkuvuodesta laatuarvostelurintamalla oli minun osaltani hiljaisempaa, kun en vain jaksanut/ehtinyt/viitsinyt käydä hevoslistoja läpi (lähes) laatisvalmiiden hevosten toivossa. Ei nyt kesäkuussakaan mitään ryntäystä laatuarvosteluihin minun talleista lähtenyt, mutta muutamat palkinnot käytiin sentään hakemassa!

Virtuaalinen Ponikantakirja piti kesäkuussa suurtilaisuuden, johon sai kantakirjakelpoisten lisäksi ilmoittaa kolme "kelvotonta" ponia. Käytin tämän tietysti hyväkseni ja ilmoitin mukaan maksimimäärän poneja eli viisi kantakirjakelpoista ja kolme kelvotonta. Yksi ykköspalkintokin saatiin matkaan, kun aikaisemmin näyttelyissä voimakkaasti tuomareiden mielipiteitä jakanut Airedale Celsey pokasi komeasti KTK-I-palkinnon huikeilla 83 pisteellä! Muut kantakirjakelpoiset, Caldwell Wanda, Draycott Savanne, Moana's Narcissa ja Pencalow Duinhir, saivat kaikki toiset palkinnot. Narcissa jäi vain himpun päähän ensimmäisestä palkinnosta ja Duinhiriakin yksi tuomari piti parhaimman palkinnon arvoisena. Jokeriponeista ihana ruunivoikko Moana's Bisquit ja mielestäni hauskasti nimetty wpb-kasvattini Made in Spain MPB saivat odotetusti kolmannet palkinnot. Topsham Sundance sai 59 pistettä ja jäi näin nippa nappa palkintojen ulkopuolelle, mikä harmitti minua ehkä puolisekuntia.

ERJ:n kesäkuun tilaisuuteen laitoin mukaan kuusi pitkään lopetuslistalla roikkunutta ponia, jotka kaikki olivat teksteiltään aika keskeneräiset. En antanut sen häiritä, sillä palkinto se on kolmonenkin! Paremminkin valmisteltuja poneja olisi ollut liuta valmiina, mutta nämä ovat odottaneet laatuarvosteluun (ja sen jälkeen ikivihreille) pääsyä jo kauan, joten oli aika saada nämäkin sysättyä pois jonottamasta. Suvuttomat B-ponit Windstone BergeracCaerdydd Macao ja Someone Special saivat toiset palkinnot ja Topsham Sundance, Winchester Lilith ja Airedale Celsey kolmoset. Lilith jäi vain yhden pisteen päähän toisesta palkinnosta (koska puuttuvat päiväkirjamerkinnät), mikä harmitti minua jälleen sen puolisen sekuntia.

Seuraavaksi Moanassa viuhuu viikate, sillä kaikki edellä mainitut suvuttomat ponit ovat lopetusvuorossa. Pitänee samalla vilkaista ponilistoja muutenkin elävien fossiilien varalta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti