sunnuntai 12. elokuuta 2018

Mutua osallistumiskäyttäytymisestä

Pitkästä aikaa järjestin lähes samaan aikaan ERJ:n alaiset kilpailut lähes samoin luokin sekä Juksulassa että Moanassa. Juksulassa kutsuryppääseen kuului kymmenen kutsua, joissa kussakin neljä luokkaa (80cm, 110cm, 120cm ja 130cm). Moanan ryppäässä oli vain viisi kutsua, mutta jokaisessa kuusi luokkaa (korkeuksilla 110cm, 120cm ja 130cm, joita kaikkia kaksi luokkaa per kutsu). 

Juksulan kilpailuiden VIP ei ole aivan vielä ohitse, mutta voin jo nyt sanoa, että Juksulan kymmenen kutsun ryppääseen on tullut selvästi enemmän osallistumisviestejä kuin Moanan viiden kutsun pakettiin, vaikka luokat ovat lähes samat.  Erityisesti 110cm-luokkaan on tullut useammilta eri ihmisiltä osallistumista (120-130cm eivät ole mitään suosittuja luokkia muutenkaan). Huomionarvoista on myös se, että Moanan kilpailuita olen mainostanut Keskustan foorumilla, kun taas Juksulan kilpailut ovat olleet vain VRL:n kilpailukalenterissa.

Tämä on toki vain mutua, mutta se ainakin on yleisessä tiedossa, että yhden kutsun kilpailuihin tulee aina todella vähän osallistujia. Mutta, että vielä viiden kutsunkin ryppäitä jätetään välistä? Vaikka vielä VRL:n kilpailukalenterin lisätieto-kohtaan laitoin maininnan tuplaluokista, eli jos haluaa kilpailuttaa hevostaan 120cm-tasolla, saisi sille silti kymmenen starttia ko. ryppäästä (vrt. Juksulan kilpailut, kymmenen kutsua mutta vain yksi 120cm-tason luokka per kutsu).

Seuraavaksi taidankin järjestää täsmälleen samat luokat, täsmälleen samoina päivinä ja täsmälleen samana päivänä julkaistuna Juksulassa ja Moanassa. Osoittautuuko mutu todeksi vai vain harhaluuloksi?

2 kommenttia:

 1. Kalenterissa ei kyllä ole mitään lisätietoa Moanan kutsuissa, koska tarkistin, että oliko myöskään siitä kerrottu, että se on viiden kutsun rypäs. Koska en voi ymmärtää ihmisiä, jotka oletettavasti avaavat kaikki kalenterin uusimmat kutsut ja tarkistavat otsikosta, että häh, tässä onkin vain viisi kutsua, no en todellakaan osallistu. Koska ihan oikeasti, mikä ihme siinä on, ettei voi osallistua, jos saakin alle kymmenen kutsua yhdellä maililla. Sen nyt melkein ymmärrän, että siihen yhden kutsun kisaan ei osallistuta, mutta että myös viiden tai seitsemänkin kutsun ryppäät skipataan. Plus jos oikeasti olet vieläpä mainostanyt näitä pienempiä kisoja, niin miten ihmisistä on tullut niiiin laiskoja. Varsinkin jos olisi annettu laiskuuden nousta huippuunsa ja annettu osallistua topikkiin, koska silloin ihmisen ei tarvitse kuin vilkaista ne luokat, mielellään osallistumismuoto ja copy-pastella pistää hevosensa listalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. VRL:n kilpailukalenterista olen myös huomannut, että 20-30 kutsun ryppäät täyttyvät todella nopeasti ja niistä tulevat tulokset parissa päivässä. Varmaankin sama talli useana järjestäjänä houkuttelee avaamaan kutsun.

   Vielä en ole saanut tätä koetta toteutettua, mutta aion sen kyllä ehdottomasti tehdä! Mielenkiintoista nähdä, että onko oikeasti eroa vai tuntuuko siltä vain... Luokiksi meinasin valita jotkin suositut luokat, kuten 90-110cm luokat, jotta luokkien "harvinaisuus" ei vaikuttaisi osallistujamäärään.

   Poista