sunnuntai 11. helmikuuta 2018

Tilausvarsoja maailmalle

Olen suorastaan luvattoman huono myymään omia kasvattejani, tai paremminkin olen surkean huono tekemään kasvattejani myyntiin. Jokainen keskimäni yhdistelmä on aina niin kiva, ettei sitä millään malttaisi pistää pois omasta tallista! Enkä toisaalta oikein jaksa sitä myyntirumbaakaan ostotarjouksineen ja sivujen odotteluineen.

Siksipä omia kasvattejani on hyyyyyvin vähän omien tallieni ulkopuolella. Olen keskittynyt lähinnä tarjoamaan omia hevosiani (lähinnä oreja) muille jalostukseen aina kun joku huutelee sopivia rotuja tarvitsevansa. Sitä kautta olenkin saanut jonkin verran puskettua hevosteni verta oman kuplani ulkopuolelle.

Mutta helmikuussapa onkin sattunut useampi ihme! Olen nimittäin ihan sähköpostilla (ja Keskustan chatissa, mutta se nyt on melkein kuin sähköposti) saanut useamman tilausvarsa-kyselyn! Ilman mitään mainostamista. Vau! Vaikka tätä itseni vuoksi harrastankin niin se todella lämmittää sydäntä, kun muutkin harrastajat löytävät tallini ja ihanat hevoseni.

Juksulasta saatiin yksi konik-kasvatti liikkeelle, kun Tinu kysyi tilausvarsaa kahdesta suvuttomasta konikistani. Juksulan Julita onkin Juksulan ensimmäinen konik-varsa ikinä! Myös toinen suvuttomista konik-oreistamme pääsi tositoimiin ja tuloksena syntyi Angren Maksym. Lisäksi meidän eestinhevoskasvatti Juksulan Moritz sai jälkikasvua Tinun tamman kanssa, tuloksena Angren Olev.

Glenwoodin Disa on aikaisemminkin kysellyt Moana part bredsista tilaria ja tällä kertaa saatiin kasaan koulupainotteinen wpb-ori Rufus Roux MPB. Tästä varsasta olen todella innoissani, joten saattaapi olla, että jonkun vuoden päästä olen itse kinuamassa ponista varsaa! Moanasta saatiin toinenkin tilausvarsa liikkeelle, kun Ellille Vinhakulmaan tekaistiin mounttiori Moana's Fflamddwyn. Saa nähdä tuleeko Frankista muotovalio - ainakin on geenit kohdallaan, sillä oriin molemmat vanhemmat ovat VIR MVA Ch -tittelit lunastaneet! Kolmaskin poni on Moanasta matkalla maailmalle, kun Kidalle Pencalowiin on luvattu takautuvasti syntyvä B-ponivarsa meidän Neffi-tammasta.

On mukava huomata, että hevoseni ovat muidenkin mielestä kivoja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti