lauantai 14. lokakuuta 2023

Tehokasta pikselöintiä aka villi ilta virtuaalimaailmassa

Ystävä peruu yhteisen tekemisen ja ulkona sataa kaatamalla. Tallillakin on jo tältä päivältä käyty ja mies on oman kaveriporukkansa kanssa puuhaamassa omia menojaan koko illan. Tämähän tarkoittaa siis villiä lauantai-iltaa virtuaaliharrastuksen parissa!

Selaan ensin sähköpostit läpi ja vastailen muutamaan postiin. Alan tuomaroida ponikantakirjan lokakuun tilaisuutta, mutta totean olevani liian tiukalla tuulella ja jakavani pelkkiä kolmosia, joten päätän jatkaa tuomarointia myöhemmin. Pyörähdän Keskustassa ja tuloksena on neljä ostotarjousta tai tilausvarsapyyntöä sekä toinen mokoma astutuspyyntöjä. Pakko sulkea foorumi ennen kuin homma menee ihan höpöksi.

Päätän alkaa tehdä Moanan jo suunnitelluille kasvateille sivuja. Seuraavana kasvattilistassa sivutusvuorossa on poni X, jolle on sukupuoli, isä ja emä valittuna, mutta nimi puuttuu. En meinaa millään keksiä kivaa nimeä, joten alkaa armoton googlailu, kääntäjällä leikkiminen ja ties kuinka monella nimisivustolla vierailu. Sopiva nimi lopulta löytyy.

Seuraavaksi pitää etsiä nimeen ja sukuun sopiva kuva, joten suosikkieni kuvasivustokansio auki ja selaamaan. Huomaan, että kansiossa on paljon linkkejä, jotka eivät enää toimi. Alan käydä niitä läpi ja poistella toimimattomia. Yksi linkki vie facebookkiin ja huomaan, että tietokoneeni on kirjannut minut ulos. Mikäköhän salasana minulla Faceen olikaan? Alan kaivella salasanaa esiin ja lopulta päädyn vaihtamaan koko salasanan, koska en muista alkuperäistä. Myös faceen merkityn sähköpostin salasana on ensin hukassa, mutta löytyy sekin lopulta ja saan salasanan vaihdettua ja somen auki (miksi edes Facebook pitikään saada auki?).

Niin se kuva. Yksi suosikkien linkki vie Keskustaan topikkiin. Huomaan, että olen saanut vastauksen yhteen aikaisemmin tekemääni ostotarjoukseen ja päätän nopeasti tekaista ostetulle ponille sivut, ettei ne jää roikkumaan. Sivut rakentuvat ja runosuonikin kukkii, joten ostoponi saa luonteenkin samalta istumalta. Luonnetta kirjoittaessa keksin, että tällehän pitää saada musta arabiori sulhaseksi. Oliko minulla Juksulassa yhtään mustaa arabia, jonka sukua ei jo löytyisi Moanasta?

Alan katsella Juksulan arabeja. Onpa minulla muuten ärsyttävän paljon kuvattomia! Päädyn selaamaan arabien kuvia ja yksi kuvaton saa kuin saakin kuvansa (ja monta muuta jäi ilman). Mutta sopivan pituisen suvun omaavaa mustaa arabioria ei löydy, joten alankin käydä hevosia läpi sopivaa yhdistelmää miettien. Keksin sellaisen, mutta väärällä lajipainotuksella, joten kirjaudun VRL:oon ja menen merkkaamaan kyseisen yhdistelmän vanhemmat kilpailemaan porrastetuissa myös toista lajia. Äkkiäkös tästä kahta lajia kisaava varsa saadaan aikaiseksi. VRL:oon kirjautuneena kun jo olen, voisin samalla ilmoitella hevosia porrastettuihin. Lista esiin ja kaikki lajit läpi. Done. Miltä perinteisten kisojen kalenteri näyttää? Hei, täällähän on uusia kutsuja! Ilmoittaudun vielä kaikkiin uusiin perinteisen tavan kilpailuihin.

Jatkan sen ensimmäisen poni X:n sivujen tekemistä, mutta 8-vuotissyntymäpäivää merkittäessä huomaan, että CAS-vuosien kalenterini ei yllä riittävän pitkälle. Päätän päivittää sitä muutaman CAS-vuoden eteenpäin ja saan 8v synttärit selville. CAS-kalenteria päivittäessä tulee mieleen, että myös Moanan etusivu pitää päivittää, koska siellä on vielä merkintä edellisestä CAS-vuodesta. index-tiedostoa katsoessani etusivun teksti alkaa ärsyttää ja hienosäädän sitä vähän. Meinaan palata poni X:n sivujen kimppuun, kunnes muistan, että sen ostoponin sivut ovat vielä kesken.

Teen ostoponin sivut valmiiksi ja kirjaudun Keskustaan lähettääkseni ne myyjälle. Olen saanut chatissä yhdelle myymälleni kasvatille sivut, joten tsekkaan sivut läpi ja päivitän jälkeläisen kasvattilistalle sekä vanhempiensa sivuille. Rekisteröintiohjeita kasvattini omistajalle lähettäessäni huomaan ohjesivun olevan vuodelta nakki ja muusi. Ajattelen päivittää tekstiä vähän, mutta samalla huomaan toiminta-sivulta puuttuvan uusimmat kisakutsut, joten päätän lisätä ne sinne ensin. (unohdan lopulta päivittää ne rekisteröintiohjeet)

Muistan viimein nyt laittaa ne ostoponin uudet sivut myyjälle. Siinä viimeistä vilkaisua uuden ponin sivuille tehdessäni ajattelen, että tätä ponia olisi kiva käyttää näyttelyissäkin. Avaan taas VRL:on ja sieltä näyttelykalenterin, mutta uusia welsheille avoimia kutsuja ei ole tullut. Pitää siis järjestää itse eli VSN:n kutsupohjani auki. Alan miettiä mitä luokkia kutsuun laittaisin ja huomaan, että parilla ponilla on oikeastaan aika paljon näyttelytuloksia. Paljonkohan niitä tarvitsikaan arvonimiä varten? Muistan, että minulla on pari NJ:ssä kiertänyttä ponia odottamassa arvonimen anomista. Hetken kaivelun jälkeen valmiit ponit löytyvät ja saan laitettua hakemukset NK:lle. Ne VSN:ssä menestyneet jää tosin tarkastamatta ja näyttelyden kutsu kesken.

Palaan jälleen poni X:n pariin. Sopivaa koulutustasoa miettiessäni avaan perinteisten kilpailuiden kilpailulistani katsoakseni, missä luokassa olisi eniten tilaa. Onpa monta "melkein valmista"! Päätän muotoonlaittaa muutamat kisat nähdäkseni olisiko niissä näille melkein valmiille sijoituksia. Ennen aloittamista muistan kuitenkin, että suosikeissa on kutsuja vielä siirtämättä. Päätän siirtää ne ensin ja alkaa sitten etsiä sijoituksia. Kiinnostun kuitenkin yhdestä kilpailut järjestäneestä tallista ja alan selata sen hevoslistaa.

Tykästyn hevoslistaukseen. Moanan ja Juksulan hevoslistaukset ovat remontissa, joten olisiko tästä tyylistä ratkaisua jomman kumman tallin listoihin? Tutkin hetken aikaa koodeja ja kokeilen miten ne istuisivat Juksulan ulkoasun kanssa, mutta en saa mieleistäni lopputulosta ja luovutan. Kyseisellä tallilla on kuitenkin pari mielenkiintoista oria, joten selailen hetken aikaa tammojani. En keksi sopivaa, joten laitan vain orit ylös ja palaan ehkä niiden pariin joskus.

Olen juuri palaamassa poni X:n pariin, kun puoliso tulee kotiin ja keskeyttää tehokkaan ja systemaattisen pikselöintini.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa niin tutulta! Mulla kesti just kolme päivää tehdä issikkavarsoille sivuja, kun kaikki aika meni ihan muuhun. Huomasin että mulla on vanhoja hevosia joilla ei ole jälkikasvua, joten ei muuta kuin topikkia Keskustaan, sitten huomasin että yhtä hevosta ei ole rekisterissä mulle ikinä siirretty niin tukeen viestiä, oho yhden hevosen sukutaulussa on paljon rikkinäisiä linkkejä, ai niin piti suunnitella tää yks astutus, oho tää heppa on rekkaamatta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, en ole siis yksin! Tänään uusi yritys kasvatti X:n kanssa, josko sille jo saisi sivut tehtyä...

      Poista