sunnuntai 16. helmikuuta 2020

Joulu-helmikuun pakollinen palkintopläjäys

Loppu- ja alkuvuodesta ovat Moanan ponit olleet taas esillä ja palkintojakin on tullut kotiin viemisiksi.

Joulukuun palkintosateen aloitti Kouluratsastusjaoksen tilaisuus, jossa oli mukana Moanasta neljä ponia. Yleisponi What the Hell MPB nappasi ykkösen muiden lajijaosten tapaan myös KRJL:stä. Kyllä vain tuossa palkintorivissä on jotain niin mielihyvää herättävää! Toinen yleisponi Touchdown MPB sai myös ensimmäisen palkinnon. Ainoa tilaisuuteen ilmoittamani oikea kouluponi Hermes MPB jäi nippanappa toisen palkinnon puolelle. Ori sai muista osioista maksimaaliset pisteet, mutta yhden jälkeläisensä takia jälkeläispisteistä vain puolet, minkä takia ykkönen jäi oriilta saamatta. Patriot Act MPB nosti vanhan kolmospalkintonsa kakkoseksi, mihin olen oikein tyytyväinen.

Ponikantakirja järjesti tuttuun tapaan joulukuussa suurtilaisuuden, joka oli avoin myös kantakirjakelvottomille. Kelvollisista (sukunsa puolesta) kakkoset sai Moana's Mythbuster ja Moana's Hailey. Ostoponi Crane Chernava ja oma kasvatti Moana's Druid saivat kolmannet palkinnot. Chernava oli jakanut jonkin verran tuomareiden mielipiteitä ja osa tuomareista olisi jopa antanut tammalle kakkosen! Ktk-kelvottomista Moana's Meleri ja Cheesy Cheese Mouse MPB ansaitsivat toiset palkinnot ja Moana's Llegolas kolmosen.

Myös Kenttäratsastusjaos järjesti joulukuussa suurtilaisuuden, jonne yksi henkilö sai ilmoittaa peräti kymmenen hevosta. Minähän innostuin ihan tosissani ja kaivelin ne kymmenen osallistujaa kasaan. Osa jäi ehkä hieman keskeneräisiksi esimerkiksi jälkeläisnäyttöjen osalta, mutta pääosin olen kuitenkin palkintoihin tyytyväinen. Peräti viisi ponia palkittiin ensimmäisellä palkinnolla: kenttäoriit Deadly Hallow MPB ja Moana's Smaug, kenttätammat Candy Crush MPB ja Mistletoe MPB sekä B-sektion ori Moana's Unforgivable. Lai'e Marcella, That's Freaky MPB, Vampire Slayer MPB ja Smoke on the Water MPB palkittiin kakkospalkinnolla. Lisäksi yleisponi Patriot Act MPB haki kolmosen jo valmiiksi pitkää palkintoriviään koristamaan.

Tammikuussa sain pitkästä aikaa taas ilmoitettua ponejani mukaan Yleislaatuarvosteluun. Kaikki kolme Moanan ponia, That's Evil MPB, Moon above Ohio MPB ja Zonnentje MPB, palkittiin toisella palkinnolla ja varsin samanlaisilla pistemäärillä. Eelillä oli joukon parhaimmat sukupisteet, mikä ei ole ihme, sillä oriilla on useampia jälkeläisiä kuin kahdella muulla on kummallakin vain yksi. Zonan tekstipisteet taas olivat kolmikon parhaat, mitä en sitäkään hämmästele, sillä olen kirjoittanut tammalle aika kivojakin valmennuksia.

Esteratsastusjaoksen tammikuun tilaisuudessa oli minulta mukana viisi ponia. Porukan ainoasta ykköspalkinnosta vastasi Cancy Crush MPB, ja Delyth LAC, Sumusilmun Basil ja Moana's Smaug palkittiin toisella palkinnolla. Pencalow Ramona ja Moon above Ohio MPB jäivät erittäin vähäisten jälkeläisnäyttöjensä takia pisteinensä kolmospalkinnon puolelle.

Welshien rotulaatuarvostelun helmikuun tilaisuus jääneekin meidän osalta helmikuun ainoaksi laatuarvosteluksi. Minulta oli mukana jopa 13 ponia, kun muita osallistujia oli jälleen niin vähän. Vastasin taas tilaisuuden huonoimman ponin tittelistä, kun oma kasvattini Moana's Mererid sai 38 pistettä ja kolmannen palkinnon. Minun poneistani parhaat pisteet saivat tammat Candy Crush MPB ja Duchess MPB, jotka molemmat saivat 44,5 pistettä. Erityisesti minua ilahdutti Candyn sukupisteet (7/10p) sekä Mainly Awesome MPB luonnepisteet (7/10p).

Varmaankin maaliskuussa meidän laatuarvostelukarkelointi taas jatkuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti