perjantai 25. lokakuuta 2019

Palkintoja syyssateiden keskelle

En syys- ja lokakuussakaan saanut aikaiseksi juuri mitään laatuarvosteluiden suhteen. Syyskuussa onnistuin sentään puskemaan Moanan poneja kahteen eri tilaisuuteen mutta lokakuussa raahauduin poneineni vain rotulaatuarvostelun tilaisuuteen. Enkä olisi varmaan onnistunut ilmoittautumaan siihenkään, ellen sattuisi itse järjestämään kyseisen tilaisuuden. KRJ:n laatis meni taaaaaas sekä syys- että lokakuussa sivusuun, koska huono muisti ja saamattomuus. Kouluponini kuolevat vanhuuteen ennen kuin muistan ilmoittaa ne arvosteltavaksi.

Koska näyttelytulosten läpikäynti on aikas pahasti kesken kesäkuusta alkaen, ilmoitin syyskuun ponikantakirjan tilaisuuteen lähinnä sukunsa puolesta kantakirjakelpoisia poneja. Kiva, tasainen kakkosrivi kasvateilleni Moana's Ghostbuster, Moana's Sunny Gold, Moana's Mervyn ja Moana's Abigail. Mervynin kakkosesta olin aika yllättynyt, sillä poni on mielestäni welshoriiksi aika mitättömän näköinen. Disan kasvatti B-tamma Glenwood Mystical kiipesi pisteineen juuri ensimmäisen palkinnon puolelle. Näyttelyissä tamma ehti kiertää hyvän tovin ennen kantakirjakelpoisuuden saamista, joten olen ykkösestä enemmän kui tyytyväinen. Pitänee kokeilla joskos KTK-I-tittelin myötä näyttelytuomaritkin ponille hieman heltyisivät! Deadly Hallow MPB jäi jälleen ilman palkintoa, vaikka edelleen olen sitä mieltä, että se tyyppinsä ja hienon etuosansa ansiosta ansaitsisi muista puutteistaan huolimatta sen kolmosen.

ERJL:n syyskuun tilaisuuteen kaivelin pölypallojen keskeltä kuusi Moanan ponia. Kaikki olivat jälkeläistensä osalta hieman huonosti valmisteltuja, koska en ole saanut aikaiseksi päivittää puoleen vuoteen ponieni kisakalentereita. Upea Cabernet Sauvignon MPB ylsi kuitenkin ykköspalkinnolle, kuten myös palkintoaan uusinut Patriot Act MPB. Aatu sai muuten koko tilaisuuden parhaat pisteet (109p)! Like this like that MPB, Hermes MPB, Roadrage MPB ja Wings of Love MPB saivat kukin toiset palkinnot vähäisten jälkeläispisteidensä (=laiskan omistajansa) takia.

Osanotto VWY:n lokakuun tilaisuuteen oli taas aika vähäinen, joten seuraava rotulaatuarvostelun tilaisuus menee varmaan jopa ensivuoden alkuun. Itse raahasin paikalle taas yli puolet osallistujista ja yhdeksän ponia. Wilde William MPB toi kotiin sen kiintiökolmosen, saaden 39,5 pistettä eli jääden vain surkean puolen pisteen päähän kakkosesta. Muut saivat odotetusti toiset palkinnot. Tällä kertaa ponini saivat poikkeuksellisen hyvät rakennepisteet, kun joukossa oli useampi 7-8 pistettä rakenteesta saanut. Lisäksi wpb-kasvattini Wicky Witch MPB sai suvustaan hienot 7 pistettä! Omien kasvattien sukupisteet kiinnostavat minua aina ihan erityisesti.

En lupaa ottaa itseäni niskasta kiinni laatuarvosteluiden kanssa vielä loppuvuodestakaan, mutta ainahan sitä voi yrittää. ERJL on ilmeisesti tauolla, mutta jos nyt edes pari kouluponia saisi eteenpäin arvosteltavaksi niin pääsisi niistä sitten joskus eroon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti