keskiviikko 31. heinäkuuta 2024

Juksulan hieman yllättäviä kuulumisia

Minun ei heinäkuun kahdella lomaviikollani pitänyt a) katsoa olympialaisten ratsastusta, tai b) todellakaan vaihtaa Juksulan ulkoasua. Mutta kappas vain, kun niin vain on molemmat tullut tehtyä. (ja olympia-ratsastuksen seuraaminen jatkuu, koska eihän viikonlopun kouluratsastusta pysty jättämään välistä, Suomi joukkuefinaalissa ja Kanerva henkilökohtaisessa!)

Olen jo jonkin aikaa (vaatimattomat viisi-kuusi vuotta ehkä) kironnut Juksulan entisen siniharmaan ulkoasun kapeutta. Juksulan astetta suurempi remontti lähtikin käyntiin, kun pari pidempää kouluvalmennusta kirjoitettuani hermostuin tekstikentän kapeuteen ja nälkävuosien pituiseksi venähtäviin teksteihin. Ulkoasu oli toteutettu ajalleen tyypillisesti kuvapaloina eli tekstikentän leventäminen koodilla ei onnistunut. Ja olihan Juksulan vanha ulkoasu vuodelta 2011, joten ehkä siitä oli jo aikakin luopua. Muistoksi vielä kuvakaappaus vanhasta ulkoasusta alla.


Koska olen maailman laiskin koodaamaan mitään alusta, turvauduin valmisulkoasuun - joka on koodattu vuonna 2008, että se siitä koodin päivittämisestä tai muuta. No, ei kai perus HTML ole sen kummemmin tässä vuosien varrella muuttunut. Halusin helpon ja yksinkertaisen ulkoasun, jossa ei ole grafiikkaa ja jonka värimaailma ja divien leveys on helppo tarvittaessa myöhemmin muuttaa.


Samalla hieman päivitin Juksulan tekstejä, mutta kovin perusteelliseen uusimiseen en jaksanut ryhtyä. Esittely-sivun romaania olisi voinut karsia reippaamminkin ja muuttaa kuvapainotteisemmaksi, mutta inspiraatio loppui, joten jääköön vielä tuommoiseksi. Tärkein - eli hevoslistaus, sen sijaan löysi koodimuotonsa eli ties vaikka lähiaikoina tallilta löytyisi ajantasainen hevoslistaus muutaman vuoden tauon jälkeen! Ei tosin kannata vielä innostua, koska listaus on toistaiseksi tyhjä.

Hevosten sivut ovat vielä kesken ja niissä vielä hieman kestääkin. Vanha hevossivu ei istu uuteen ulkoasuun aivan sellaisenaan, vaan jokainen siirto vaatii ctrl+H:n käytön lisäksi muutamassa kohtaa ärsyttävää käsityötä. Paremminkin uuteen leveyteen voisi hevossivun sovittaa, mutta niin paljon en tästä ulkoasun vaihdosta innostunut, että olisin viitsinyt alkaa hifistellä. Katsotaan sitä sitten joskus (eli todennäköisesti ei katsota ikinä).

Juksulassa siis vihdoinkin tapahtuu jotain ja tässä hevosten sivujen ulkoasua vaihdellessa tulee samalla hyvin käytyä tallin hevosia läpi. Kasailenkin jo listausta jalostukseen tarjottavista hevosista eli topik Keskustaan on tulossa. Stay stuned! Juksulan hevosvalikoima on monipuolisempi kuin muistinkaan.