sunnuntai 21. marraskuuta 2021

Suosikkipikselit: Kirottu Ensirakkaus

Joskus joistakin virtuaalihevosista vain tulee tärkeämpiä kuin toisista, vaikka jokaisen kohdalla kyse onkin vain mielikuvituksen tuotteista ja kasasta pikseleitä. Silti omia "suosikkipikseleitä" on aina kiva esitellä muille! Omien virtuaalihevossuosikkieni, sekä menneiden että nykyisten lempparien, esittelyt löytyvät blogista tunnisteella Suosikkipikselit-sarja.

Kirottu Ensirakkaus eli Ekku oli aikoinaan yksi ehdottomia lempihevosiani Talli Light Dragonissa. Minulla oli LD:ssä tuohon aikaan aika paljon suomenhevosia ja kai Ekkukin ensin oli vain "yksi muiden joukossa" eikä siitä ollut tarkoitus tulla sen enempää. Jostain syystä kuitenkin tammasta tuli yksi suosikeistani.

En muista aivan tarkkaan, koska keksin Ekun LD:hen. Tammalla on kilpailutuloksia syksystä 2006 alkaen ja sen ensimmäinen jälkeläinen LD'n Kullan Kirous on syntynyt 1.8.2006. Todennäköisesti Ekku on siis nähnyt virtuaalisen päivänvalon loppukesästä 2006. Joka tapauksessa Ekku oli oma tuontini, jonka toin alunperin LD:hen. LD:n lopettaessa väliaikaisesti toimintansa, Ekku siirtyi ensin Siittola Cipofüzoon ja sittemmin Yksityistalli Adleriin, joissa molemmissa se ehti asua sen verran, että varsoi ainakin yhden jälkeläisen kummankin tallin kasvattajanimen alle. LD:n noustessa uudelleen henkiin, siirtyi Ekku takaisin sinne. LD:ssä Ekku on merkattu kuolleen 30.8.2008 32-vuotiaana. VRL:n rekisterissä Ekku on merkattu kuolleeksi vasta 4.1.2011, mikä johtunee laitoksen pitkäksi venyneestä piparitauosta.

Ekku oli voikko suomenhevostamma, jonka sivuilla olleissa kuvissa oli tamma Halokeeni. Ekulla oli keksitty, pääosin työ- ja ravihevossuku sekä keksittyä ravitaustaa, mutta ei "oikeita" tuloksia virtuaalisista raveista. Virtuaalimaailmassa Ekun kanssa kilpailin tuon aikaisen harrastukseni mukaisesti jonkin verran, mutta en hullunkiilto tai laatuarvostelupalkinnot silmissä. Ekulta löytyy kilpailutuloksia niin este-, koulu-, maastoeste- kuin kenttäkilpailuistakin sekä villeistä että jaosten alaisista kilpailuista. Lisäksi olen kiertänyt tamman kanssa yllättävänkin paljon näyttelyissä, joissa se on saanut "kunniamaininta" (KuMa) ja "jalostukseen suositellaan" (JS) -palkintoja.

Vaikkei Ekulla kilpailtukaan laatuarvosteluita silmällä pitäen, on tamma palkittu Yleislaatuarvostelussa YLA2-palkinnolla. Ekku on muuten virtuaaliurani ensimmäinen YLA-palkittu hevonen! Tamman sivuilla on vain luonne ja sukuselvitys, joten ilmeisesti tuohon aikaan päiväkirja ei ole ollut välttämätön palkinnon saavuttamiseksi ja onhan noita kilpailutuloksiakin aika vähän nykypisteytykseen verrattuna. En muista olenko karsinut Ekun sivuja muistosivuja tehdessäni, vai onko YLA2-palkinto todella aikoinaan saavutettu näillä tiedoilla, mutta yhtä kaikki olen palkinnosta edelleenkin iloinen.

Omilla sivuillaan Ekulle on merkitty kahdeksan jälkeläistä, joista kolme on tammoja ja viisi oreja. Kuusi jälkeläistä on tamman tiedoissa myös VRL:ssä. Yhdenkään jälkeläisen sivut eivät enää näytä toimivan. Minun omistuksessani oli varsoista kolme, tammat LD Runonlaulaja ja LD Hunajainen sekä ori Velhopolkka Ü. Suurehkosta jälkeläismäärästään huolimatta Ekun suku ei ole jatkunut tähän päivään. Pisimmillään Ekku löytyy vuonna 2009 syntyneeltä ja vuonna 2015 kuolleeksi merkityltä Kruunun Antonilta, jonka suvussa Ekku on neljännessä polvessa isänemänisänemänä Adler Juomaripojan kautta. Hauska sattuma muuten on, että Antonin emä on minun kasvattini LD:n ajoilta, LD Hissukka! Minullahan ei Antonin syntymään ole osaa eikä arpaa.

Virtuaaliset suomenhevoset eivät edelleenkään merkittävästi kiinnosta, mutta pakko myöntää, että Ekun tytärten tai tyttärentytärten henkiinherätys alkoi kyllä hieman kutkutella...

1 kommentti:

  1. Light Dragon, mikä nostalgiapärske iskikään vasten kasvoja kun klikkasin linkin auki. Take me down the memory lane! :D

    Ehdottomasti herättelet tätä sukua henkiin! En itsekään ole mikään suokkifanaatikko, mutta voin myöntää että sukat pyörisi jaloissa jos "vanhoja ja kadonneita" nimiä palautuisi takaisin jalostusrintamalle. Ehkä se mikä miuakin suokeissa viehättää, on pitkien sukujen nostalgia-arvo.

    VastaaPoista